Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slávisté byli pod zemí, vylezli a je jich moc, hlásil Štáfek. Vízek se ohradil

Autor: pv, pta

Věčně druhá Slavia? Tohle rčení prý podle muzikanta Ondřeje Hejmy stále platí navzdory tomu, že v Edenu letos slavili titul. V debatě o příznivcích Slavie v pořadu TIKI TAKA, který dnes vysílá O2 TV Sport, šly ven emoce. Herec Jakub Štáfek si posteskl, kolik příznivců Slavie se v úspěšné éře objevilo, jeho výroky nenechal bez povšimnutí bývalý reprezentant Ladislav Vízek.

Co říci o Slavii? Hejma měl hned jasno. Je stále druhá. A titul? „Tak jasně, náhoda se stane,“ pravil s úsměvem. Toto téma evidentně v TIKI TAKA oslovilo i Jakuba Štáfka . Představitel zhýralého fotbalisty Juliuse Lavického z populárního seriálu Vyšehrad hned hodnotil nárůst počtu příznivců Slavie.

„Já jsem úplně zapomněl, kolik je slávistů v Praze. Úplně byli pod zemí a vylezli a je jich strašně moc,“ zahlásil ve studiu. Přitakal mu také trenér Bohemians Martin Hašek , který dříve ve Spartě působil. „V tom je kus pravdy. Vyrojili se,“ usmál se.

Největším obhájcem slávistických zájmů se ve studiu stal Ladislav Vízek . „Může se vás na něco zeptat, sparťane? Měli jste pokřiky jako ´My jsme Sparta, vy nejste nic.´ Neotočili jste to?“ zareagoval bývalý ligový střelec, jehož dceru si Pavlínu si vzal Vladimír Šmicer .

TIKI TAKA: Slávisté byli pod zemí, vylezli a je jich moc, hlásil Štáfek. Vízek se ohradil
Video se připravuje ...

Rosický ? Po Woodsovi už radši budu držet hubu, řekl Hejma

Bývalí fotbalisté společně s umělci ve studiu hodnotili především nesehranost Sparty, která je zatím výkony za očekáváním. Pomůže klubu návrat Tomáše Rosického na trávník nebo se bude dál trápit?

Největším pozitivem na Letné byl návrat Tomáše Rosického na hřiště.  „Jsem nadšený, že Rosický vůbec hraje,“ liboval si Štáfek, který pravidelně nastupuje za tým osobností Real Top Praha. To Hejma na otázku, jestli se slavný záložník vyhne dalším zraněním, vzpomněl na golfistu Tigera Woodse. „Po těch jeho velkých problémech se mě ptali, jestli se ještě vrátí a já jsem říkal, že ano. Tak teď budu radši držet hubu,“ povzdechl si zpěvák skupiny Žlutý pes.

Euforii z návratu Rosického trochu brzdil i kouč Bohemians Hašek, jež se svým týmem v neděli překvapivě uhrál na Letné remizu 1:1. „Rosický hned Spartu nespasí. Bez herní praxe i tenhle nejgeniálnější hráč není schopen pomoct tak, jak se čeká. Za tři zápasy ale bude opět skvělý. Nečekejte, že nastoupí ve čtvrtek a Spartu na zádech donese za postupem v Evropské lize,“ tvrdil Hašek, který na Spartě v minulosti působil jako hráč a později i trenér.

TIKI TAKA: Rosický a Berger. Martin Hašek porovnal, v čem si jsou podobní
Video se připravuje ...

Návrat legendy. Podívejte se, jak Tomáš Rosický hrál za Spartu proti Bohemians
Video se připravuje ...