Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Majitel Chelsea Abramovič: rozvod s manželkou, s níž tajil svatbu šest let

Autor: pta

Krátce před rozjezdem nové sezony v Premier League přišla zásadní zpráva od majitele Chelsea Romana Abramoviče. Po deseti letech se rozvádí s manželkou Dašou Žukovovou, s níž má dvě děti. Pár to oznámil v prohlášení jako „velmi obtížné rozhodnutí.“ Jejich cesty se ale úplně nerozcházejí. Dál budou spolupracovat jako obchodní partneři.

Jejich manželství bylo dlouho obestřeno tajemstvím. Oddáni byli během soukromého obřadu v roce 2008, pak ale dalších šest let tajili před veřejností, že jsou svoji. Až v roce 2014 napsal Wall Street Journal, že „se potkali v roce 2005 a vzali o pár let později.“

K okolnostem rozvodu poskytla šestatřicetiletá Žukovová krátký komentář pro New York Post. „Po deseti letech společného života jsme se rozhodli rozejít, ale zůstáváme stále blízkými přáteli, partnery a budeme vychovávat naše dvě děti.“

Společně řídí muzeum současného umění v Moskvě a kulturní středisko v Petrohradě. Není také zřejmé, zda jeden z nejbohatších Rusů s majetkem v hodnotě přes 10 miliard dolarů s Žukovovou uzavřel předmanželskou smlouvu. Pár dosud vlastnil domy v Londýně, Moskvě, USA, na jihu Francie, v Karibiku a také jednu z největších jacht na světě.

Pro Abramoviče jde o krach již třetího manželství, Žukovová před začátkem známosti s budoucím manželem chodila s ruským tenistou Maratem Safinem.

Roman Abramovič a jeho manželka Daria Žukovová, s níž se nyní rozvádí
Roman Abramovič a jeho manželka Daria Žukovová, s níž se nyní rozvádí