Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rozebrali Woodsovu krev: prášky, marihuana, o alkoholu ale nelhal

Autor: pv

Skoro až smrtelný koktejl si z prášků a drog namíchal golfista Tiger Woods (41) a vydal se řídit svůj vůz. Policie nyní zveřejnila výsledek z toxikologické zprávy, co vše měl v těle slavný sportovec, když byl na silnici zatknut strážci pořádku. Kromě léků proti bolesti kouřil i marihuanu!

Koncem května byl Woods zadržen ve svém značně poškozeném mercedesu. Golfista v luxusním voze spal, a když ho policisté probrali, bylo jasné, že je pod vlivem alkoholu či omamných látek. V cele předběžného zadržení strávil sedm hodin a následně byl propuštěn na kauci. Byla mu i nařízena léčba.

„Chci, aby veřejnost věděla, že v tom nebyl alkohol. To, co se stalo, byla neočekávaná reakce na předepsané léky. Neuvědomil jsem si, že mě může kombinace léků tak silně ovlivnit,“ kál se tehdy Woods. Podle informací ESPN měl Woods v moči dva léky proti bolesti Vicodin a Dilaudid, jeden proti nespavosti Ambien, další ke snížení úzkosti Xanax, a také složku obsaženou v marihuaně THC. Zda má předpis na všechny, není jasné.

„Zpočátku jsem se snažil léčit bolest v zádech a poruchu spánku sám, což byla chyba. Pak jsem se obrátil na odborníky a nyní s nimi spolupracuji,“ řekl někdejší nejlepší golfista, který se podrobil několika operacím a stále se kvůli zdravotním problémům nemohl vrátit na greeny. Na 25. října byl předvolán k soudu kvůli obvinění z bezohledné jízdy.

Všechny zprávy o marihuaně ve sportu najdete ZDE »