Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Očima Františky: Sparťanští frajeři Vácha a Kadlec na pohřbu? Prachy a buranství se nevylučují!

Autor: Františka Čížková

Sparťanský záložník Lukáš Vácha (28) a jeho kolega útočník Václav Kadlec (25) na pohřbu ctěného devětaosmdesátiletého fotbalového funkcionáře Rudolfa Bati, jenž byl ještě letos v klubu činný, nechyběli. A i když jejich kreace stály jistě nemalé prachy, u holiče v barbershopu taky něco se sklenkou whisky v ruce utratili, vypadali jako dva machři, jimž na výuku kinderstube nezbylo.

Ti dva na nádvoří před Strahovským klášterem, kde se v bazilice Nanebevzetí Panny Marie smuteční obřad konal, dorazili ve skvostném fáru. Parfémem jistě nešetřili, jak u takových hochů bývá zvykem, zato znalost etikety byla nulová.

Outfit z profilu zaznamenaného Kadlece až tak čitelný nebyl, nicméně separátní sako a nad kotníky ohrnuté temné džíny za doprovodu naboso obutých tenisek byly na pohřbu zcela nepříhodné.

Ještě větším kovbojem byl Lukáš Vácha , který si na sebe narval kamaše suplující džíny, oblékl černého koženého křiváka a z pod něj nemožně vykukující košili. I on odhalil nahý kotník, na hlavu narazil klobouk a oči zakryl slunečními brýlemi. Na pohřeb se nosí oblekové kalhoty a ponožky, pánové. Tam by si je vzal i Leoš Mareš, nutno podotknout k těmto parádníkům, jimž, jak se lidově říká, i přes značky a drahý auťák čouhá sláma ze značkových bot.

Vácha s Kadlecem na pohřbu Rudolfa Bati.
Vácha s Kadlecem na pohřbu Rudolfa Bati.

P.S.

Těžko říci, proč se záložníku Váchovi přezdívá český Beckham, neboť tento fotbalista ve výslužbě, idol metrosexuálů, jenž reklamou vydělal nemenší peníze než s míčem na trávníku, etiketu ctil. A když příležitost velela, nosil obleky, které má mimo jiné velmi rád.

Fakt, že se Lukáš Vácha spolupodílel nápady na kolekci zcela přeceňovaného a stále se opakujícího návrháře Lukáše Macháčka, o němž v zákulisí všichni profíci, mistři řemesla tvrdí, že neumí vytvarovat, technologicky zvládnout sako a ani na pražskou VOŠON jej nevzali, je tak trochu úsměvný.

Naštěstí pánové, co nesli rakev a mnozí jiní, tmavý formální oblek ctili – ať už s vázankou a bílou košilí, či v ležérnější variantě.