Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lyžařská legenda Kateřina Neumannová smutní: Opouští ji dcera!

Autor: lara, zal

Neví, co si bez ní počne. Olympijská šampionka Kateřina Neumannová (44) přiznala, že ji čeká odloučení od dcery Lucky (14), která jede na zkušenou za velkou louži.

Jedny z posledních společných chvil strávily Katka a Lucka ve čtvrtek nad střechami stověžaté matičky, když se spolu zašly podívat na otevření střešní zahrady na paláci Lucerna. „Lucka v neděli odlétá do Ameriky studovat. Vůbec nevím, jak to tady bez ní zvládnu,“ připustila bývalá lyžařka Neumannová .

Lucka jako by mamce z oka vypadla.
Lucka jako by mamce z oka vypadla.

Pro mladou slečnu to není první studijní cesta do zámoří. „Asi třikrát tam byla na měsíc, ale teď letí na půl roku, domů se vrátí až na Vánoce,“ posteskla si její maminka a dodala: „Ještě, že existují skypy a podobné věci, tak se aspoň takhle uvidíme.“ Ač Lucka nejede v její klasické stopě, ke sportu ji to přesto táhne. „Běžky mě nebaví. Jednou bych se chtěla živit tenisem,“ říká.

Zatímco teď Lucku čeká velké cestování, prázdniny strávila převážně na rodné hroudě. „Užívaly jsme si je v Čechách a jak je u nás zvykem, tak jsme byly hodně aktivní,“ pochlubila se mamka Katka s tím, že dcerka strávila i hodně času i tatínka Josefa Jindry, se kterým Kateřina již nežije. „A já pojedu do Itálie až na podzim, kdy tam není takové horko,“ dodala, jak se bez dcery zabaví.

Kateřina Neumannová: Dcera od hraček skočila do sportovní kariéry
Video se připravuje ...