Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenistka Kvitová po přepadení v prostějovském bytě: Opustila dům hrůzy!

Autor: top

Prožila tady sedm krásných let. Jenže všechno přebily hororové události z loňského prosince. Ve svém prostějovském bytě, kde ji napadl a vážně pořezal neznámý lupič, už Petra Kvitová (27) nedokáže dál bydlet. Z domu hrůzy se proto podle informací Blesku odstěhovala.

Byt v pětipodlažním činžáku si česká tenistka pořídila v roce 2010. Tedy ještě předtím, než o rok později vyhrála svůj první Wimbledon.

Tehdy ještě nebyla celosvětově známou šampionkou. Neměla ani trvalé bydliště na 7. avenue v Monaku. Teprve se prokousala do první třicítky žebříčku WTA a byla zvolena nováčkem roku. Skromný příbytek v novostavbě v centru Prostějova byl ideální volbou...

Ruka Petry Kvitové na operačním sále
Ruka Petry Kvitové na operačním sále

Petra se sem ráda vracela z cest po světě. Prováděla tu své první experimenty v kuchyni. Bývalý přítel Radek Meidl ji zde dokonce požádal o ruku... Jenže v úterý 20. prosince 2016 sem pod záminkou odečtů vody vtrhl ozbrojený grázl a výsledek všichni známe.

Nožem Kvitovou vážně poranil nejen na ruce, ale i na duši. „Noční můry nemám. Od začátku jsem se ale cítila divně, když jsem šla třeba do města. Pozorovala jsem všechny chlapy kolem,“ přiznala tenistka později. „Časem se to zlepšilo. Nicméně pořád jsem ostražitá na lidi v mé blízkosti.“

A tak není divu, že Petra prostějovský dům opustila. A když je v Česku, přebývá na bezpečném místě. „Samozřejmě, že po takové zkušenosti má Petra Kvitová zajištěné takové bydlení, aby se podobná záležitost nemohla opakovat,“ potvrdil Blesku Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která hráčku zastupuje.

Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
Video se připravuje ...