Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kolaps světové šampionky při tréninku: Půvabná boxerka zemřela, bylo jí 26 let!

Autor: ps

Nadřela se, aby v květnu získala svůj první titul světové šampionky organizace WBA, další už ale nepřidá. Boxerka Angelique Duchemin (†26) zkolabovala při tréninku a z bezvědomí už se neprobrala. Lékaři potvrdili, že prodělala infarkt.

Do tréninků a příprav na největší zápasy kariéry dávala všechno. Naprosto všechno. Někdy i tolik, že její zdraví trpělo. Jenže takový je moderní sportovní trend, na stav těla se tolik nehledí. Odměnou jsou poháry, medaile, prize money…

Bohužel takovýto životní styl někdy končí tragicky a stejným případem je úmrtí francouzské boxerky. V úterý přišla na trénink, nasadila rukavice a pustila se do každodenního drilu. Jenže z ničeho nic zkolabovala!

Ani rychlá pomoc lékařů jí vědomí nevrátila. Záchranáři ještě bezvládné tělo převezli do nemocnice, tam už ale museli konstatovat smrt. Podle jejich slov šlo o infarkt.

Ovšem úspěchy Angelique zůstanou navždy zaznamenány. Během ne příliš dlouhé kariéry zvládla 14 boxerských duelů, všechny vyhrála a ve třech případech poslala své soupeřky na zem KO způsobem. Nejcennější trofejí bylo květnové řádění na světovém šampionátu, který ovládla. Do říjnové obhajoby už ovšem nenastoupí…

Na to, že Duchemin byla boxerka, jí to moc slušelo.
Na to, že Duchemin byla boxerka, jí to moc slušelo.