Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Malá "princezna" královny Sereny: kolik váží první potomek tenisové superstar?

Autor: pan

Vyhrála 23 grandslamových titulů, řadou odborníků i fanoušků je považována za nejlepší tenistku historie. A právem. Přesto se Serena Williamsová dočkala toho největšího triumfu právě teď. V noci na pátek přivedla na svět svého prvního potomka. Nadšení spolu s rodinou slavné Američanky sdílí i řada jejich soupeřek a fanoušků. O další informace o dceři slavné sportovkyně je tak obrovský zájem.

Mladší ze sester Williamsových zatím o své malé princezně příliš informací do světa nepustila. Fanoušci tak zatím vědí jen to, že váží bez pár gramů rovná čtyři kila, ale především ten nejdůležitější fakt. "Dítě i matka jsou v naprostém pořádku," uvedli na sociálních sítích zástupci nemocnice, kde Serena své první dítě porodila.

Nadšení neskrýval ani otec a snoubenec tenistky Alexis Ohanian. "Serena je na tom skvěle, všechno šlo výborně, jsem nadšený. Bude výborná matka," jásal spoluzakladatel internetové sociální sítě Reddit.

Serena Williamsová, která před dvěma týdny oznámila, že je těhotná, se v doprovodu snoubence Alexise Ohaniana objevila na tradiční společenské akci Met Gala.
Serena Williamsová, která před dvěma týdny oznámila, že je těhotná, se v doprovodu snoubence Alexise Ohaniana objevila na tradiční společenské akci Met Gala.

A Vlna gratulací na sebe nenechala dlouho čekat. Se slovy nadšení přispěchaly nejen její soupeřky, ale například i zpěvačka Beyonce, kouč tenistky Patrick Mouratoglou, sestra Venus, světová jednička Rafael Nadal, Boris Becker a celá řada dalších osobností z celého světa.

S neotřelou gratulací přispěla i dvojnásobná grandslamová šampionka Garbiňe Muguruazová. "Snad ta maličká nebude nikdy hrát tenis," říkala s úsměvem úřadující wimbledonská šampionka s narážkou na dominanci Sereny na kurtech.

Urážky od rumunské legendy

Serena Williamsová však čelí drtivému tlaku nejen na kurtech, ale i v soukromém životě. Ani období bez tenisu na tom nic nemění. A ještě těžší to měla potom, co na sociálních sítích omylem "oznámila" očekávané narození svého prvního dítěte, když do veřejné složky nahrála fotku s popiskem "20" týdnů" a sebe s kulatícím se bříškem.

I když snímek brzy smazala, vlně zájmu již zabránit nestihla. Řada spekulací donutila brzy šestatřicetiletou hráčku "přiznat barvu". V záplavě gratulací se však objevily i některé nenávistné zprávy s rasistickým podtextem, kterým vévodil výrok bývalé tenisové superstar Ilieho Nastaseho.

Serena Williamsová porazila ve finále Australian Open svoji sestru VenusFoto profimedia.cz

Kdysi slavný Rumun na zprávu o těhotenství Sereny reagoval po svém. "Jsem zvědavý, jakou to dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?" šokoval nevybíravým chováním bývalý šampion.

"Jsem zklamaná z toho, že žijeme ve společnosti s lidmi jako je Ilie Nastase, kteří mohou pronášet rasistické komentáře ke mně a mému nenarozenému dítěti a sexisticky urážet moje kolegyně," uvedla šampiónka před časem na svém facebookovém profilu.

Snoubencem sedminásobné wimbledonské šampionky je totiž miliardář Alexis Ohanian, který na rozdíl od své budoucí manželky je bílé pleti.

Serena Williamsová by se chtěla do tenisový okruh vrátit už na začátku roku 2018, kdy by měla obhajovat titul z Australian Open a zároveň tak zaútočit na 24. grandslamový titul. Pokud by se jí to povedlo, dorovnala by absolutní rekord z turnajů velké čtyřky, který drží Margaret Courtová.