Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejkrásnější chvíle! Tenisová vládkyně Serena poprvé ukázala svoji holčičku

Autor: pan

Wimbledonské tituly? Slavná vítězství, miliony dolarů na kontě, rekordy či popularita? Zapomeňte! Tenisová císařovna Serena Williamsová si drží svůj nejcennější poklad v náručí až nyní. Je jím teprve pár desítek hodin stará dcerka, kterou přivedla na svět v noci na pátek. Fotkou malé slečny se americká hvězda pochlubila na sociálních sítích.

Nadšený z narození svého potomka je i snoubenec Sereny Williamsové a spoluzakladatel internetové sociální sítě Reddit Alexis Ohanian, který krátce po porodu své vyvolené na sociálních sítích radostnou novinu oznámil. "Serena je na tom skvěle, všechno šlo výborně, jsem nadšený. Bude výborná matka," nešetřil superlativy americký miliardář.

O dcerce tenisové šampionky toho zatím veřejnost moc neví. Jediné, co vyšlo najevo, je, že porodní váha malé slečny byla bez pár gramů rovná čtyři kila, zatím se ale neví, jaké jméno ponese.

Porod proběhl na klinice ve West Palm Beach na Floridě a dle informací z vedení nemocnice se nevyskytly žádné komplikace. "Dítě i matka jsou v naprostém pořádku," uvedli zástupci kliniky na sociálních sítích.

Serena Williamsová s trofejí za vítězství na Australian Open
Serena Williamsová s trofejí za vítězství na Australian Open

Nadšení z narození prvního potomka bývalé světové jedničky dala najevo řada osobností nejen z tenisového světa. S gratulací přispěchala zpěvačka Beyoncé, úřadující tenisová jednička Rafael Nadal, legenda německého tenisu Boris Becker a mnozí další.

Nejvíce dojatá však byla starší ze sester Williamsových Venus. "Jsem totálně nadšená, je to skvělé. Slovy to nelze popsat," říkala čerstvá teta.

Že se ostře sledovanému páru narodila holčička však Serenu Williamsovou nijak nepřekvapilo. "Dva týdny před Australian Open jsem zjistila, že jsem těhotná. Po turnaji jsem řekla příteli, že to zcela určitě bude holka, protože mi to bylo naprosto jasné. Hrála jsem totiž ve velmi složitých klimatických podmínkách a dítě mi ani náznakem nedalo najevo, že bych měla mít nějaké zdravotní problémy. Běž do toho naplno, nebo zemři, tak to my ženy máme," říkala s nadsázkou tenistka, která také první grandslamový turnaj roku ovládla.

Serena Williamsová se pochlubila svojí holčičkouFoto twitter.com

Serena Williamsová svým vítězstvím v Melbourne získala třiadvacátý grandslamový titul, čímž překonala legendární Steffi Grafovou či Martinu Navrátilovou. Jen o jeden vavřín víc má Margaret Courtová a i to nemusí dlouho platit.

Brzy šestatřicetiletá tenistka má totiž jasno. "Chci se vrátit na kurty už na začátku nového roku, chtěla bych obhajovat titul z Melbourne," posílá svým soupeřkám jasný vzkaz tenisová královna.

"Přeji brzké zotavení. Máme před sebou ještě spoustu práce," potvrdil cíle vrátit se v brzké době na kurty trenér americké tenistky Patrick Mouratoglou.

Jak Serena omylem prozradila těhotenství

Hodně kuriózním způsobem dala Serena Williamsová světu vědět, že se chystá na svět přivést svého prvního potomka. Po svém triumfu na Australian Open v letošním roce nahrávala na svůj twitterový účet několik fotek a omylem do veřejné složky umístila i jednu, na kterém je zachycena s kulatícím se bříškem a nápisem "20. týden".

Když svůj omyl zjistila, snímek rychle smazala. Bylo však již pozdě. Fotka Sereny se bleskově rozšířila po internetu, kde ho postupně převzala všechna světová média. I když se Serena ze začátku pokoušela celou věc bagatelizovat, nakonec přiznala, že Australian Open odehrála již jako těhotná.

Od té doby se na tenisovém okruhu neobjevila, vrátit na kurty by se měla opět v Australii v příštím roce, kde by chtěla zaútočit na svůj 24. grandslamový titul.