Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Agent Lacina o sporu s Bonym: Lidsky selhal. Měl by děkovat, nebo mlčet

Autor: nem

Kolem Wilfrieda Bonyho je rušno. Fotbalový svalovec z Pobřeží slonoviny, pohasínající střelecká hvězda a někdejší miláček sparťanských fanoušků podle zpráv ostrovních médií obvinil v Anglii své bývalé agenty včetně Dalibora Laciny. Jde prý o utajené provize.

Lacina a kolega z branže Gilbert Kacou si podle Bonyho vzali během jeho prvního angažmá ve Swansea v letech 2013 – 2015 bokem osm milionů liber (227 milionů korun). Údajně nadhazuje, že se mu tím zkrátily výdělky. Wilfried chtěl původně žalovat i velšský klub, ale protože ho teď vzaly Labutě zpátky, ze všeho tak nějak sešlo. „Nemáme s ním žádný spor,“ uvedlo vedení Swansea.

S Daliborem Lacinou Wilfried spor má, ovšem manažer, který ho dostal z bídy Abidjanu přes Spartu, Arnhem a Swansea až do miliardářského Manchesteru City, je v klidu.

„Bony selhal sportovně i lidsky. Spojil se s jakýmisi podivnými lidmi v Manchesteru a z frustrace konstruuje různá obvinění s nesmyslnými částkami. Žádné soudní řízení neběží, ale pokud na něj dojde, těším se,“ pověděl Lacina. „Z právnických důvodů nemohu poskytnout další komentář, nicméně mohu Bonymu říct, že jestli se probudí s mým jménem na rtech, měl by opakovat: Děkuju, Dalibore. Když ne, tak by měl mlčet,“ vzkázal Dalibor Lacina přes Blesk Wilfriedovi za kanál La Manche.

Manchester City zaplatil Swansea za Bonyho v lednu 2015 miliardu korun, Wilfried se tam nechytil a přes Stoke se teď vrátil do Walesu.