Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Agent Paska o obchodech v Itálii: Tamní manažeři? Intriky, ztrácíte nervy!

Autor: nem, ps

Do týmu AS Řím prodal nejdražšího hráče v historii, ale nebyla to procházka rájem! Hráčský manažer Pavel Paska nejprve musel s útočníkem Patrikem Schickem (21) skousnout neúspěšné manévry Juventusu, aby pak českého reprezentanta udal v italské metropoli. Jaký to byl boj, exkluzivně popsal pro deník Blesk!

Itálie. Znáte to, pohodička, žádný spěch a spousta komentářů. Ke všemu. V tomto prostředí se podle Pasky jedná o budoucí práci velice obtížně. Někdy to stojí i »roky života«!

„Jednat tam konkrétně a rychle není možné. Italští prezidenti nemůžou smlouvu rychle uzavřít. Musejí se dvakrát, třikrát sejít. Musejí zkoušet, prodlužovat, zdržovat, baví je držet soupeře v napětí,“ popisuje tamní klima, které má k tomu dokonalému velmi daleko.

Jeden z nejzkušenějších českých obchodníků s fotbalisty přiznává, že na jihu Evropy někdy není daleko od facek. „Když jste mezi nimi, a ztratíte nervy, tak to nevydržíte a raději utečete. Je to jejich styl práce. Musíte dělat to samé. Musíte se v tom vyznat, musíte s nimi plavat, protože jinak si nabijete,“ říká Paska bez obalu.

Přesto se našla výjimka. V Římě. Bývalý fotbalista a současný manažer AS Monchi chtěl všechno hned. Rychle. I Schicka . „On vyznává německý styl. Za patnáct minut jsme se spolu domluvili. O podmínkách, o přestupu o všem. Já jsem mu řekl: Takhle to chci a hotovo. Promluv si s Patrikem a budeme se bavit dál. Proběhlo to tak, jako když jednáte s Němci. Konkrétně a rychle.“

Holt… Práce hráčského manažera není žádný med, pro toho tuzemského jde o job pro vyvolené. No, a v dnešní době prodat českého hráče za miliardu, to zní jako sen…

Agent Pavel Paska s útočníkem Patrikem Schickem.
Agent Pavel Paska s útočníkem Patrikem Schickem.