Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Natáčí se další Lajna. Zahraje si Jágr? Scénář se mu líbí a Hašek roli bere

Autor: Květoslav Šimek

Nejen ruský Nižněkamsk by měl zájem o služby Jaromíra Jágra. Tvůrci internetového seriálu Lajna, v němž Jiří Langmajer hraje ambiciózního trenéra ověnčeného zlatou medailí z Nagana, nabídli roli i Jágrovi. „Hrál by sám sebe, scénář si četl a líbí se mu,“ říká producent Daniel Strejc ze společnosti Obbod, která seriál natáčí. „Jen to trochu komplikuje nervozita kolem toho, jestli dostane nabídku z NHL, nebo ne.“ Napevno domluvení už jsou tvůrci naopak s Dominikem Haškem.

Lajna je seriál z hokejového prostředí, který navazuje na oblíbený Vyšehrad. Místo fotbalového floutka Julia Lavického jsou hlavními postavami trenér Hrouzek ( Jiří Langmajer ) a jeho syn Patrik ( Zdeněk Piškula ). V prvním díle unesl táta svého syna z pražské Slavie do Havířova. Tam se také aktuálně natáčí další díly.

„První díl slavil až neskutečný úspěch,“ těší Daniela Strejce. „Počet zhlédnutí převýšil dva miliony, směle se můžeme měřit s normálními řadami seriálů v televizi. Zpětná vazba je super, takže chystáme dalších sedm dílů. Koncem října bychom chtěli do světa pustit další.“

Aktuálně se natáčí v Havířově a okolí. „Prosím, teď se nesmát - ani kdyby to bylo směšné,“ upozorňuje režisér Vladimír Skórka před klapkou. Rozjíždí scénu v níž táta Hrouzek připravuje synovi proteinový koktejl před dopoledním tréninkem. Na lince mixuje kusy syrového masa, vejce...na první pohled - žádná lahoda. „Pitíčko!“ hlásí naopak Hrouzek s širokým úsměvem.

Vypij to, vole! V Havířově se točí další díly seriálu Lajna
Video se připravuje ...

Zkouška, jeden záběr, další, znovu. Když už se zdá, že je vše hotovo, všimne si asistent, že hodinky na Hrouzkově zápěstí ukazují aktuální čas. „Skriptka! Kolik má být hodin?“ volá režisér. „Sedm ráno? A zvládne nám Deniska vstávat tak brzo? Nedáme radši půl osmé?“ A všechno se jede znovu.

Deniska, neboli Hana Vagnerová , postává na place opodál. V župánku, černém negližé a s ručníkem na umytých vlasech. Pod velkou fotografií, na které je jásající Jaromír Jágr v reprezentačním dresu s hlavou Jiřího Langmajera. Jakože vzpomínka na úspěšný šampionát. Než přijde její scéna, ochotně se fotí se zástupci města i s Ivo Vondrákem , hejtmanem Moravskoslezského kraje. Ti se přišli na kousek natáčení podívat.

„Mám fotku s Haničkou Vagnerovou v županu, tenhle den měl smysl,“ pousmál se Karel Šlachta, náměstek primátora města Havířov pro hospodářský rozvoj. „Já taky, už jsem ji hodil na Facebook,“ přitakal spokojeně Vondrák.

Trenér Hrouzek, Jaromír Jágr a Petr Hubáček s medailemi na krku
Trenér Hrouzek, Jaromír Jágr a Petr Hubáček s medailemi na krku

Nový hokejový seriál Lajna: Podívejte se, jak Langmajer seřval kapitána
Video se připravuje ...