Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sprostá Strýcová o nadávkách na kurtu: Chovám se jako debil...

Autor: sjs

Je to skvělá tenistka, ale až příliš horkokrevná. Barbora Strýcová promluvila o svém temperamentu a především prozradila, proč je tak sprostá na kurtu. Už tři roky spolupracuje s mentálním koučem, ale stejně dokáže doslova explodovat.

Když se řekne Barbora Strýcová , každý si hned vybaví její sprosté výstupy, které ji „proslavily“po celém světě. Česká tenistka se tím ale netrápí.

„Baví mě, jak žiju, dělám spoustu chyb, na kurtu se někdy chovám jako debil, ale to jsem prostě já. Nechci být jako někdo jiný, chci být sama sebou. Originální,“ řekla Strýcová v časopise Svět ženy, kde hovořila o svých vulgárních výlevech.

„Tady se to hrozně řeší, ale když se podíváte na jiné sporty, tak je to stejné. Zkuste jít třeba do kabiny hokejistů. Vím, jsou to chlapi, ale já mám na kurtu úplně stejné emoce. Neumím se vztekat tak, že si řeknu: ´Ty jo, já jsem ale hloupá, takhle to zkazit!´To fakt nejde. Tím si neulevím. Sprostá slova jsou mnohem účinnější. Uvědomuju si ale, že to u ženské není hezké, a musím se krotit,“ zdůraznila tenistka, která dokonce už tři roky využívá služeb mentálního kouče.

„Učím se zvládat situace na kurtu i mimo něj. Tenis je o hlavě. Je to náročný sport a já si osobně myslím, že není pro ženské. Hrajeme každý týden na jiných místech po celém světě, vídáme stejné lidi po celý rok, je na nás vyvíjen obrovský tlak a někdy je to fakt na bednu,“ povzdechla si Strýcová.

Barbora Strýcová s partnerem Janem Krausem na vyhlášení ankety Sportovec roku
Barbora Strýcová s partnerem Janem Krausem na vyhlášení ankety Sportovec roku