25. září 2017 • 11:20

Limberský má prasklou lícní kost. Díky, Rusáku, vzkázal před operací

Autor: top, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti trpěl bolestí, po ráně do obličeje musel střídat. A včera obránce Plzně David Limberský (33) slyšel od lékařů nemilosrdný verdikt: Máte prasklou lícní kost, je nutná operace. Z nemocnice poslala opora vedoucího týmu nejvyšší soutěže mladoboleslavskému útočníkovi Nikolaji Komličenkovi, který ho v závěru zápasu fauloval, ironický vzkaz přes Instagram.



Krátce po utkání, v němž plzeňského obránce Komličenko sestřelil loktem, to přitom tak vážně nevypadalo. „V kabině už se smál jako blázen,“ řekl o Limberském týmový parťák Michael Krmenčík.

Jenže včerejší vyšetření v plzeňské nemocnici odhalilo, že je zranění vážnější. "Bezprostředně po utkání nic nenasvědčovalo vážnosti zranění, nicméně další důkladná vyšetření během neděle odhalila komplikovanou zlomeninu jařmového oblouku. Dnes tedy podstoupí nutnou operaci. Doba jeho rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout," řekl mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Limberského by pak ho čeká šesti až osmi týdenní pauza! Krátce před zákrokem si dal na Instagram fotografii z nemocničního pokoje se vzkazem: "Za cca dvě hoďky operace. Díky, Rusáku." Zatím není jisté, zda a kdy se Limberský stihne vrátit alespoň s ochrannou maskou. Vynechá pěknou porci zápasů včetně duelů Evropské ligy. A hlavně zmešká prestižní bitvu na Spartě, která je na programu 15. října po reprezentační přestávce a nejspíš i začátkem listopadu duel se Slavií.

Zkušenou plzeňskou oporu zatím na levém kraji obrany nahradí bývalý reprezentant do 21 let Milan Havel, který přišel v létě z Bohemians poté, co se v přípravě zranil právě Limberský a hrozilo, že nestihne start sezony.

Limberský poslal vzkaz soupeři před operací
Limberský poslal vzkaz soupeři před operací

Mladá Boleslav - Plzeň: Bum! Komličenko zboural Limberského loktem, obránce musí střídat
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:2. Hosté zůstávají stoprocentní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud