Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exsparťan s nemocným srdcem na hraně kariéry: Montreal vyhodil Réwaye!

Autor: ps

Byl to slovenský hokejový talent k pohledání. A i když patřil Martin Réway (22) mezi průšviháře, nastartoval snovou kariéru. Dostal se až do Montrealu, jenže loni mu tam lékaři objevili problémy se srdečním svalem a přišla stopka. Rok nehrál, zkoušel se vrátit, ale… Z přípravného kempu ho teď vyhodili!

Do pražské Sparty přišel Réway jako obrovská posila, v sezoně 2014/2015 nasbíral ve 34 zápasech 37 bodů. Uvedl se skvěle! Ovšem nejlepšímu nováčkovi sezony byl následující rok později český velkoklub malý, tak si vybrečel přestup do Fribourgu.

Ve Švýcarsku předváděl skvělý hokej. Opět si udržel vizitku hráče, který umí posbírat více jak bod na zápas, čehož si všiml i slavný klub NHL Montreal. Jenže v Kanadě začaly obrovské zdravotní patálie.

Slovenský forvard Martin Réway pózuje s dresem Montrealu Canadiens, se kterým podepsal dvoucestnou smlouvu na tři roky
Slovenský forvard Martin Réway pózuje s dresem Montrealu Canadiens, se kterým podepsal dvoucestnou smlouvu na tři roky

„Lékař objevil, že mám vážný problém se srdcem a rovnou si mě nechali v nemocnici,“ řekl dvaadvacetiletý slovenský hokejista loni před kempem. Okamžitě musel (až do letošního léta) přerušit skvěle nastartovanou kariéru!

Martin se dal do kupy, zkoušel se připravit na přípravu Canadiens, jenže opět narazil. Tentokrát ne ze zdravotních důvodů.

„Podstoupil jsem testy a zase jsem se vrátil na led. Bude těžké se do toho pořádně dostat, ale makám na tom, dřu v tréninku a snažím se zlepšovat,“ vykládal zámořským novinářům. Makal marně. Zatím.

Kouč Claude Julien ho předčasně vyhodil z týmu! Fyzička slovenského šikuly nebyla konkurenceschopná s borci, kteří se perou o NHL, a tak Réway putoval na farmu. Neodehrál ani jeden přípravný zápas a kdo ví, jestli ještě někdy nějaký duel v nejlepší lize světa odehraje…