Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalistu národního týmu Pudila okrádali, zatímco spal. Lupiče zahnal jeho syn!

Autor: Patrik Vacek

Nehorázná drzost. Fotbalista Daniel Pudil, hrající za tým Sheffield Wednesday, byl okraden ve svém domě v Anglii. Zloději se k němu vloupali uprostřed noci, když s manželkou a dvěma dětmi spali. Českému reprezentantovi lupiči odcizili vzácné hodinky a dokonce i luxusní vůz, který v zápětí nabourali.

Bylo to děsivé probuzení. Daniel Pudil s manželkou Veronikou ráno zjistili, že byli vyloupeni, zatímco spali. Zloději do domu vtrhli kolem půl páté ráno a těšili se, jak se napakují. To se jim ale naštěstí nepovedlo.

„Celou noc jsme byli tak trochu vzhůru, protože děti byly nemocné. Když se syn probral, tak ho slyšeli a vzali nohy na ramena. Co jsem se dozvěděl, tak byli tři až čtyři,“ prozradil Sportu Pudil. Právě díky synovi tak nepřišli o nejdražší majetek.

„Mohli vzít spoustu cenných věcí. Na stole ležely dva mobily, v obýváků notebooky nebo manželky dražší kabelky. Jak se ale lekli hluku, tak stačili odcizit klíče od obou našich aut, peněženku, jednu kabelku a moje hodinky,“ upřesnil fotbalový reprezentant.

Z vozů si vybrali bílou Audi RS, do které naházeli i ukradenou kořist a chtěli odjet z místa činu. Jaké ale bylo jejich překvapení, když zjistili, že vůz má volant vlevo jako klasické evropské auto, na což nejsou v Anglii zvyklý. Při útěku kvůli své nešikovnosti stačili kriminálnicí nabourat dalších sedm aut. Přesto se jim podařilo vypařit se.

Podobný vůz audi RS6 zlodějové Pudilovi nabourali
Podobný vůz audi RS6 zlodějové Pudilovi nabourali

Největší ztrátou jsou automatické hodinky

„Celá pneumatika je protrhnutá. Zřejmě bude poškozená i poloosa. Policie má vůz stále u sebe a bude brát otisky prstů,“ řekl Pudil, jehož nabouraný vůz má v základní výbavě cenu ke třem milionům korun. Nejhodnotnější z odcizených věcí nebyl pro Pudila jeho bílý vůz, ale především automatické hodinky.

„Mají pro mě význam. Dostali jsme je za postup Watfordu do Premier League. Jsou černo-stříbrné od značky Chopard. Jestli víte, že je někdo prodává, dejte mi vědět, ať můžeme ty lidi vystopovat. Dokonce za to nabízím i odměnu,“ uvedl Pudil na svém Facebooku. Krádež proběhla pouhý den před utkáním Sheffieldu Wednesday s Sheffieldem United. Pudil nakonec do derby nenastoupil a jeho tým prohrál 2:4.

„Byl jsem první z hráčů v naší kabině, komu se něco podobného stalo. Kluci bydlí trochu jinde, než já,“ upřesnil fotbalista, který nyní ještě víc zabezpečuje svůj dům. Noční můry ale jeho ženu ani děti netrápí.

„Čekali jsme, že to bude horší a budeme na to hodně myslet a ani neusneme, ale naštěstí tomu tak není. Navíc jsme synovi vysvětlili, že utekli díky tomu, že byl vzhůru a hopsal v pokoji, takže se ho lekli. Řekli jsme mu, že je hrdina. Trauma z toho nemá.“