Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podlý útok na slovenské olympijské vítěze. Vodním slalomářům dali do lodě závaží!

Autor: sjs

Tohle bylo velká rána pod pás. Slovenští reprezentanti ve vodním slalomu Ladislav a Peter Škantárovi zažili na mistrovství světa ve francouzském Pau šok. Pravděpodobně někdo ze soupeřů jim dal do lodě závaží, aby měli menší šanci uspět!

Slovenští olympijští vítězové ve vodním slalomu v disciplíně C2 bratranci Škantárovi zjistili, že jejich sport není zrovna plný gentlemanů a férových kolegů. Po posledním tréninku před startem šampionátu zjistili, že jejich loď je o kilogram těžší.   

„Peterovi to nešlo do hlavy. Vážili jsme ji vícekrát. Na tréninku jsme zjistili, že límec na lodi je zašpiněný od lepidla a na vodě je jakási divná. Po vážení jsme našli v zadní části lodě závaží obalené epoxidem. Naštěstí jsme ho vyndali tak, abychom nepoškodili loď,“ řekl Ladislav Škantár webu čas.sk.

Otřesení slovenští reprezentanti se okamžitě obrátili na organizátory mistrovství světa. „Loď jsme měli v hale, kam měli přístup pouze závodníci. Hned jsme to oznámili předsedovi slalomářské komise Mezinárodní kanoistické federace, který zůstal v šoku. Prý se s něčím takovým ještě nesetkal. Asi někomu pořádně ležíme v žaludku,“ povzdechl si Ladislav Škantár.