Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výbuch Strýcové! Netušíš, co se děje. Jen sedíš a počítáš body, sjela sudí

Autor: pan

Nuda v zápasech Barbory Strýcové? Ani náhodou. Plzeňská rodačka se znovu "předvedla" na turnaji v čínském Wu-chanu, kdy si v jednom zápase podala jak hlavní rozhodčí, tak později i svoji přemožitelku Jelenu Ostapenkovou, které podlehla po třísetové bitvě 6:3, 5:7, 3:6.

Obrovská bojovnice, ovšem taky tenistka, která svoje emoce dost často nemá pod kontrolou. Tím vším je Barbora Strýcová proslulá. A ani nějaké to ostřejší slovo není pro plzeňskou rodačku rozhodně cizí.

"Slušným výrazem si neulevím. Sprostá slova jsou mnohem účinnější. Uvědomuju si ale, že to u ženské není hezké, a musím se krotit," říkala před nedávnem horkokrevná tenistka.

Jak je vidět, moc se jí to však nedaří. Pětadvacáté hráčce světa naposledy ruply nervy na probíhajícím turnaji ve Wu-chanu. Zápas se přitom pro českou tenistku vyvíjel výborně. První set nad vítězkou letošního Roland Garros vyhrála 6:3, ve druhém vedla 3:1, sadu však přesto ztratila.

Po vítězném setu si Lotyška vyžádala kvůli velkému vedru desetiminutovou přestávku a právě to nastartovanou Češku vytočilo.

Rozrušená Barbora Strýcová během pauzy před třetím setem utkání proti vítězce French Open Jeleně Ostapenkové
Rozrušená Barbora Strýcová během pauzy před třetím setem utkání proti vítězce French Open Jeleně Ostapenkové

"WTA je obyčejný cirkus. Jsme jen pro smích. Je to prostě vtip," chrlila směrem k hlavní sudí Strýcová, která tak reagovala na pravidlo, které pauzu před rozhodující sadou umožňuje.

Do té doby se ještě relativně držela, pořádně přitvrdila o chvíli později. "Vůbec nemáš představu, o co tady jde. Jen si tam sedíš a počítáš body," pustila se do hlavní sudí Strýcová.

Výstupem plným emocí rozhodila jednatřicetiletá Češka sebe samu, ve třetím setu prohrála 3:6 a s turnajem se rozloučila. A aby si to její přemožitelka však pamatovala, "vyřídila" si s ní účty ještě u sítě.

Když jí podání ruky od Ostapenkové nepřipadalo patřičně pevné, chytla ruku grandslamové šampionky ještě jednou a důrazně ji stiskla, což už v minulosti (jak jinak než po porážce), také předvedla.

VIDEO | Jeden z diváků zaznamenal výstup Strýcové

 

Že se čtyřnásobná fedcupová vítězka nezalekne ani krajanky, ukázala na nedávno skončeném US Open, kdy se pustila do Lucie Hradecké v semifinále čtyřhry, když se jí nezdál sporný míč, ke kterému se dle jejího názoru její soupeřka nepřiznala. VÍCE ZDE >>>