Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z voleje rovnou do nosu. Česká tenistka sejmula při čtyřhře soupeřku

Autor: tej

Ač není tenis kontaktním sportem, dokázala česká tenistka Květa Peschkeová svou soupeřku složit. Během výměny na turnaji v Pekingu totiž zasáhla z voleje rovnou do nosu Kiki Bertensovou, nizozemská tenistka se v bolestech ihned svalila na zem, kde se držela za nos. Do zápasu se ale zvládla vrátit.

I tenisová čtyřhra může být pěkně bolestivá. Ke zraněné Bertensové se okamžitě seběhla nejen spoluhráčka Julie Görgesová, chladit oteklý obličej jí pomohly i obě soupeřky. Česká hráčka, která tvrdou ranou zranění zavinila, se své soupeřce snažila odvděčit aspoň pytlem s ledem.

Ze svého nepříjemného zranění se Bertensová po chvíli zvládla oklepat, když se jí Peschkeová omlouvala, dokonce se na ní usmívala a kroutila hlavou na znamení, že se nic nestalo. Než se ve hře pokračovalo, zkontrolovala zraněnou Nizozemku ještě lékařka, aby vyloučila nějakou zlomeninu či otřes mozku. Nakonec Bertensové povolila do zápasu nastoupit.

Tvrdá rána do obličeje jí však neotřásla. Nejen, že dokázala v zápase pokračovat, ještě zvládla se svou spoluhráčkou zápas v poměru 2:6, 7:6, 10:5 vyhrát a postoupit do čtvrtfinále. Tam narazí na Andreu Hlaváčkovou s Timeou Babosovou.