Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hudlerův mejdan na palubě letadla má dohru: Obvinili ho!

Autor: fuk

Jako mrtvému zimník bylo hokejistovi Jiřímu Hudlerovi (33) platné zapírání o sobotní návštěvě policie. Za jeho řádění v letadle ho teď vyšetřovatelé obvinili z přestupku.

„Nééé na policii... Normálně na letišti,“ vykrucoval se v sobotu Hudler při dotazu Blesku, zda byl právě vypovídat na služebně. Tam se dostavil kvůli incidentu při pátečním letu z New Yorku do Prahy. Bývalý reprezentant se podle svědectví jednoho ze stevardů Delta Airlines choval na palubě hrubě a hlasitě, údajně pod vlivem alkoholu či drog. Zaměstnanci aerolinky prý dokonce vyhrožoval smrtí.

„V pátek šli naši policisté na výzvu posádky k letadlu z důvodu, že se tam nachází podnapilá osoba,“ řekla Blesku mluvčí cizinecké policie Renáta Rendlová. Zjevně zkroceného pasažéra pak doprovodili na služebnu. „Všemu, co se po něm chtělo, bez problémů vyhověl. Žádný incident, žádné donucovací prostředky,“ uvedla. S policií se pak prý v poklidu domluvil na sobotním termínu výpovědi.

Z krátkého vyšetřování už stihl vzejít i výsledek: „My jsme tu věc vyhodnotili jako přestupek proti občanskému soužití a předali jsme to příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ řekla Rendlová.

Hudler si teď může oddechnout. Podobná provinění totiž neřeší soud, ale pouze místní úřad městských částí. A trest? V kontextu událostí velmi mírný: pokuta do 20 tisíc korun. Tedy pokud se do celé věci znovu nevloží vypovídající stevard.

V případě, že by trval na přísnějším potrestání za výhrůžky smrtí, se totiž znovu může vynořit i soudní strašák a podmíněný trest dvou let.

Hudler působil v sobotu dopoledne svěže.
Hudler působil v sobotu dopoledne svěže.