Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Djokovič otevřel restauraci pro chudé: Lidem v nouzi dá jídlo zdarma

Autor: ČTK, iSport.cz

Nucená pauza kvůli zranění dopřála srbskému tenistovi Novaku Djokovičovi dostatek času na přemýšlení a bývalý první hráč světového žebříčku přišel s novým projektem. Dvanáctinásobný grandslamový šampion otevřel ve vlasti svou už třetí restauraci, tentokrát ale s charitativním podtextem. Třicetiletý rodák z Bělehradu slibuje, že lidem bez domova a v nouzi dá v podniku jídlo s sebou zdarma.

"Peníze pro mne nejsou problém. Vydělal jsem dost, abych mohl nakrmit celé Srbsko," prohlásil Djokovič, jenž tenisem vydělal více než 108 milionů dolarů (2,371 miliardy korun). V roce 2015 jako první hráč získal na prize money více než 20 milionů za sezonu. Letošní utrápený ročník ale ukončil kvůli zranění lokte už po Wimbledonu.

"Myslím, že si to zaslouží za to, jak mě celé roky podporovali," citovala britská média Djokoviče, kterému plynou další nemalé příjmy od sponzorů. Jak přesně bude nový koncept fungovat, zatím není jasné.

V roce 2009 otevřel v srbské metropoli svou první restauraci s názvem Novak. Vloni v létě rozjel veganskou restauraci Eqvita v Monte Carlu, kde žije. Na zahájení provozu pozval své tenisové přátele, mimo jiné i české tenisty Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha.