Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šampionky, kde jste? Tenisový Turnaj mistryň se mění v druhořadý pouťák

Autor: Petr Maňas

Má to být výstavní akce. Nablýskané setkání osmi nejlepších hráček planety, které si to rozdají o pozici neoficiální tenisové královny. Jenže na letošní Turnaj mistryň skutečné šampionky nepřijedou!

Hrají skvěle, podávají vyrovnané výkony a účast na akci si bez diskuzí zaslouží. Jenže jsou to mistryně? Šampionky? Vždyť z osmičky účastnic, které se za týden sejdou v Singapuru, pouze tři okusily v kariéře radost z grandslamového titulu...

Sezona 2017 byla vskutku podivná. Na Turnaji mistryň budou chybět dvě hráčky, které byly po většinu roku nejčastěji na tenisovém trůnu (Kerberová, S. Williamsová), grandslamové šampionky z Melbourne (S. Williamsová) i New Yorku (Stephensová), vítězky obřích turnajů v Indian Wells (Vesninová) a Miami (Kontaová).

Ve startovním poli překvapivě nebude žádná Ruska, a dokonce absentují i poslední tři vítězky ze Singapuru (Cibulková, Radwaňská).

Carolína Plíšková hraje o titul s Caroline Wozniackou
Carolína Plíšková hraje o titul s Caroline Wozniackou

Rivalita chybí

Co se děje s ženským tenisem? „Je teď vážně divný. Vytratila se rivalita, každý týden je úplně jiná vítězka. Jenže fanoušci potřebují velké rivality!“ povzdychla si wimbledonská šampionka Jana Novotná.

Na druhou stranu ve vyrovnanosti je krása, vyhrát může každá. „Je to i o štěstí, mohu tam porazit všechny holky,“ je si vědoma jediná česká zástupkyně Karolína Plíšková. I v tom je její velká šance na triumf.