Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrazivá slova Schumacherova přítele: Jeho rodina má strach, že se dozvím pravdu

Autor: pan

Bojuje ze všech sil. Stejně tak, jak se o to snažil celou svou úspěšnou závodní kariéru. Jak se však zdá, legendární pilot formule jedna Michael Schumacher svůj boj s nerovným soupeřem prohrává. Potvrzují to nejen útržkovité zprávy, které se i přes přísné embargo jeho nejbližších sem tam objeví, ale i slova bývalého Schumacherova manažera a přítele Williho Webera.

Devětadvacátého prosince to budou přesně čtyři roky, kdy Michael Schumacher utrpěl během lyžování v Alpách devastující zranění hlavy. Od té doby se na veřejnosti neukázal, o jeho skutečném stavu se veřejnost i odborníci jen dohadují.

Vše však nasvědčuje tomu, že situace je nanejvýš kritická. Podle posledních nepotvrzených informací je sedminásobný mistr světa v bezprostředním ohrožení života. Jeho váha se má pohybovat na  hranici 45 kil, ze své výšky měl ztratit 14 centimetrů.

Jak kritický je stav osmačtyřicetileté legendy, potvrzují i slova jeho bývalého manažera Williho Webera, kterého velmi mrzí, že rodina německého pilota o jeho stavu prakticky od samého počátku mlčí.

Mluvčí Michaela Schumachera Sabine Kehmová
Mluvčí Michaela Schumachera Sabine Kehmová

"Je to celé velmi nešťastné. Fanoušci Michaela by měli být informováni o jeho zdravotním stavu. Zaslouží si to. Proč se jim prostě neřekne pravda?" říkal podle britského portálu exppress.co.uk manažer, který se Schumacherem spolupracoval dvacet let a pomohl mu ke všem sedmi titulům mistra světa.

Pětasedmdesátiletý expert je zklamaný i z toho, že přišel o kontakt s rodinou německého jezdce. "Zdá se mi, že Schumacherova rodina se mě bojí. Posílal jsem jim květiny a dopisy, abych jim vyjádřil podporu. A zvlášť pak, když měl Michael narozeniny. Myslím si, že se bojí, že bych mohl získat nějaké informace o jeho zdravotním stavu, ale to bych já nikdy neudělal. Klidně bych s rodinou podepsal smlouvu, kde bych se k tomu zavázal," ujišťuje smutný Weber.

Michael Schumacher posbíral své největší úspěchy a tituly mistra světa ve stájích Benetton a Ferrari a pokaždé za ním stál Weber. A ostřílený manažer i přes smutné zprávy zůstává optimistou. "Když jsem doma a zazvoní telefon, často si představuji, jak se na druhém konci ozve Michael a řekne: ´Ahoj Willi, jak se máš?´Naděje umírá poslední a já pořád věřím," dodává se smutkem v hlase.