Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Malý Rosický je všude! S tátou šel na hokej, s mámou držel palce na fotbale

Autor: pan

Hokej, fotbal, na tom nezáleží. Čtyřletý syn Tomáše Rosického je odmalička veden k oběma sportům. Zatímco v úterý ho táta vzal na hokejovou extraligu do pražské O2 areny, kde společně sledovali duel Sparty s Litvínovem, o pět dny později byl v hledišti znovu. Tentokrát na klíně své mámy Radky sledoval tátu a jeho Spartu v boji s Plzní. Na rozdíl od hokeje, však tentokrát malý Mozart junior slavit nemohl. Letenští svému sokovi podlehli v napínavé bitvě 0:1.

Jsou mu čtyři roky, ale už si musí zvykat na zájem svého okolí všude, kde se objeví. Malý Tomáš Rosický na vlastní kůži poznává, že jeho táta je skutečnou sportovní hvězdou.

Největšího potlesku se totiž bývalá opora národního týmu a Arsenalu dočkala nejen při nástupu na trávník v nedělní bitvě s Plzní, ale i při hokejové extralize.

I hokejové fanoušky totiž nenechala přítomnost fotbalové superstar chladnými. Jméno sedmatřicetileté opory vyvolával sparťanský kotel s mnohem větší intenzitou než své hokejové hvězdy.

Tomáš Rosický se chystá na trávník v zápase s Plzní
Tomáš Rosický se chystá na trávník v zápase s Plzní

Malý Tomáš si hokejový mač užíval nejen s tátou, ale i se svým strejdou - Rosického bratrem Jiřím. A nakonec mohli slavit i vítězství svých favoritů. Sparta vyhrála nad Litvínovem 3:1, což ostře sledovanou trojici nepochybně potěšilo.

A čekalo se, že podobnou slávu by si mohli zopakovat i ve včerejším šlágru kola s Plzní. Tomáš Rosický do utkání v základní sestavě Sparty nezasáhl, jeho velká chvíle přišla až v 62. minutě utkání, když střídal Biabianyho. A jako vždy ho na trávníku přivítal obrovský aplaus zaplněné Letné.

Vše s napětím sledoval i Rosa junior, který zápas sledoval v přítomnosti maminky Radky. A od prvních minut pobytu na trávníku bylo vidět, že táta chce svému možnému budoucímu nástupci ukázat něco ze svého nepřeberného umění.

Plzeňskou obranu zaměstnával opravdu vytrvale. Výkon Sparty se s jeho příchodem na trávník o hezkých pár úrovní zvedl, ke kýženému gólu to však nevedlo. Rodina Rosických se tentokrát musela smířit s porážkou a s velkou pravděpodobností i faktem, že na Letné se příští rok titul slavit nebude (Sparta ztrácí na Plzeň patnáct bodů).

O jednom však není třeba pochybovat. Bývalá opora Arsenalu či Dortmundu bude mít ještě dostatek příležitostí ukázat nejen fanouškům, ale i svému synkovi hodně ze svého umění. Času na to bude mít ještě dost.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:1. Rozhodl Kolář, domácí promarnili šance
Video se připravuje ...