Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Devětkrát potratila! Slavná manželka basketbalisty NBA Wadea si prošla peklem

Autor: sjs

Promluvila na hodně citlivé téma. Oblíbená americká herečka Gabrielle Unionová (44) ve své nové knize prozradila, že prodělala během posledních let osm až devět samovolných potratů, když usilovala o dítě se svým manželem, basketbalistou Dwyanem Wadem (35).

Nebojí se veřejně mluvit o diskriminaci žen či rasismu. Nyní svou otevřeností pomohla neplodným párům. Gabrielle Unionová přiznala, že si osobně prošla strašnou životní zkouškou.

„Prodělala jsem osm až devět potratů. Na tři roky se mé tělo stalo těhotenským vězením, buď jsem se připravovala na umělé oplodnění, byla v cyklu oplodnění, nebo ho skončila. Musela jsem brát hormony, ze kterých jsem byla oteklá. Stále jsme ale ochotní udělat s manželem cokoliv, abychom spolu měli miminko,“ uvedla herečka, která se rozhodla mít dítě, když se starala o tři potomky svého muže a dokonce se stala i jejich adoptivní matkou.

Dwyane Wade s manželkou Gabriellou Unionovou neměli lehké období
Dwyane Wade s manželkou Gabriellou Unionovou neměli lehké období

Psychické problémy

„Xavier, Zion a Zaire jsou úžasní a nepřála jsem si nic jiného, než mít naše společné dítě s Dwyanem,“ zoufala si Gabrielle Union, jež hrála v desítkách televizních seriálů včetně v 90. letech populárních Přátelích nebo Praštěné holce. Ve své knize We're going to need more wine (Budeme potřebovat více vína) píše i o tom, že ji psychicky deptalo, když se ji neustále vyptávali novináři i známí, jestli chce mít dítě.

„Lidé mají pocit, že mají právo vědět, jestli známější žena chce dítě. Mnohé z nich, třeba řeknou, že ne, protože je to pro ně mnohem jednodušší, než být upřímný a promluvit o tom, co se skutečně děje a trápí je neplodnost. Lidé to myslí dobře, ale nemají tušení o tom, jak frustrující to je,“ popsala Unionová, která měla během osmiletého vztahu se současným hráčem Clevelandu i jednu velkou krizi.

Tragédie v rodině

V roce 2013 se rozešli a Wade zplodil nejmladšího syna Xaviera s jinou ženou. O rok později se Dwyane ke Gabrielle vrátil a požádal ji o ruku. Od té doby se snažili mít společného potomka. Další velká rána zasáhla rodinu, když byla loni během přestřelky v Chicagu zastřelena basketbalistova sestřenice Nykea, která vezla své děti do školy, a zasáhly ji dvě zbloudilé kulky.

Témata:  dítěrodinapotratWadedwayneNBAVIPsport