Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Válka Strýcové s Plíškovou o kouče Krupu. Neměl závazek, spláchl to Hrdlička

Autor: ps

Do své stále ještě relativně nové funkce se vžil rychle. Michal Hrdlička (28), manažer a přítel tenistky Karolíny Plíškové (25), přetáhl do týmu úspěšného trenéra Barbory Strýcové (31). S tou se nikdo nevybavoval, bylo jí to oznámeno po telefonu. Koho by to nenaštvalo?!

V české tenisové válce jde o kouče Tomáše Krupu (44), jenž Strýcovou výkonnostně zvednul a dokázal, že může mít velké ambice. V minulosti už svůj potenciál předvedl, když vedl Tomáše Berdycha , s nímž se v roce 2010 dostal do finále Wimbledonu.

Už celý měsíc to mezi hráčkou a trenérem vřelo, věděli, že půjdou od sebe. Přesto o víkendu vyhráli turnaj v Linci. Byl to jejich první, ale poslední titul! Krupa teď míří do týmu Plíškové .

„Spadla mi brada,“ vzpomenula Strýcová při včerejší tiskové konferenci, kde jí do smíchu rozhodně nebylo. I tak odpovídala na zvídavé dotazy novinářů, ovšem nebyla by to »hubatá Bára«, kdyby vše proběhlo bez vzrušení.

Šaty Karolíny Plíškové zaujaly i její parťačku Barboru Strýcovou
Šaty Karolíny Plíškové zaujaly i její parťačku Barboru Strýcovou

„Po příjezdu z US Open mi Karolína řekla, že se rozešla s Davidem Kotyzou a že chce místo něj Tomáše. Já na to: Ale to je můj trenér! Ona mi pak oznámila, že její manažer jel dát mému trenérovi nabídku. Od něj jsem se pak po telefonu dozvěděla, že už je konec. Udělali to za mými zády,“ zlobí se Strýcová.

Netají, že je hodně naštvaná. Na koho nejvíc? „Na všechny! Ale nejvíc mě zklamal trenér. A Karolína s panem Hrdličkou? To je prostě Karolína s panem Hrdličkou...,“ mávla opovržlivě rukou.

Druhá strana si ale mne ruce, vyfoukla jí poklad! A chladnokrevný manažer Hrdlička má prý čistý štít. „Tomáše jsme oslovili, na příští sezonu neměl žádný závazek. Karolína o tom Báru informovala z očí do očí. To je podle mě korektní jednání. Karolína se připravuje na vrchol sezony v Singapuru a nic jiného není téma,“ vzkázal Blesku Hrdlička z Asie.

Přátelství českých tenistek už asi nic neslepí! „Tohle slovo už ani nemusíme používat. Náš vztah s Karolínou je na bodě nula. A jestli je to podraz? Ano, byl to podraz!“ zakončila Bára své povídání…

Strýcová o přestupu jejího kouče k Plíškové: Je to podraz? Ano!
Video se připravuje ...