Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženský k plotně? Tahle sexy hokejistka s Růžičkou vůbec nesouhlasí!

Autor: pv

Je to jeden z jeho nejslavnějších, ale i nejkontroverznějších výroků. Jako trenér národního hokejového týmu řekl Vladimír Růžička na olympijských hrách, že místo hokeje by ženy měly vařit doma bramboračku. Americká hvězda Hilary Knightová dokazuje, že český kouč nemá pravdu a chce o tom všechny pochybovače přesvědčit.

Před sedmi lety byl růžička nepříčetný, když se musel jeho tým stěhovat na čtvrtfinále olympiády do jiné haly, kvůli vyvrcholení ženského hokejového turnaje. „To nechápu. Ženský hokej… Ať stojí doma s vařečkami a vaří bramborovou polívku,“ zuřil tehdy trenér.

Na svém názoru nic nezměnil ani teď, když se mu narodila už druhá dcera. „Budu ji podporovat ve sportování, ale hokej hrát nebude,“ řekl nedávno deníku Sport.

Hilary fotila pro ESPN Body Issue
Hilary fotila pro ESPN Body Issue

Na podobná slova je háklivá sedminásobná mistryně světa Hilary Knightová. „V dnešní době musí být prioritou začlenění a rovnost pohlaví. Je rok 2017 a jako společnost jsme udělali mnoho pokroků, ale stále jsme daleko od dosažení těchto cílů,“ tvrdí osmadvacetiletá Američanka a nebrání se ani tomu, že by si v budoucnu zahrála hokej s muži v profesionální soutěži.

„Potenciálně to je možné a myslím si, že by to bylo opravdu skvělé,“ přeje si Knightová. Pod Růžičkou v Chomutově ale asi Hilary nikdy nenastoupí.

Těhotná snoubenka trenéra Růžičky: S nenávistí jsem se naučila žít
Video se připravuje ...