Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hokejová ikona Hašek otevřeně: V podnikání jsem prodělal 80 milionů!

Autor: DIGI TV, pv

Říká se o něm, že by si pro korunu nechal vrtat koleno. Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek (52) naznačil, že za tuhle zvěst může spíš jeho roztěkanost, když například zapomíná platit u holiče nebo na benzinové pumpě. Navíc prozradil, že neúspěšné podnikání ho stálo kolem 80 milionů korun!

Mohl z toho být velký poprask. Dominik Hašek se slavně před osmi lety vrátil do Dynama Pardubice a klubu tehdy vychytal titul. Během sezony ale udělal prohřešek, který se naštěstí podařilo vyžehlit, a nebyl z něj nakonec žádný skandál.

„Když jsem hrál za Pardubice, tak jsem bez placení odjel od benzinové pumpy. Prostě jsem zapomněl. Tehdy to za mě zaplatil generální manažer klubu, kterému volali z té pumpy,“ prozradil olympijský vítěz v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na DIGI TV.

Dominátor, nejslavnější hrdina z Nagana, teď žije honitbami.
Dominátor, nejslavnější hrdina z Nagana, teď žije honitbami.

To však nebyl první případ, kdy se mu něco podobného stalo. „Jednou jsem odešel od holiče bez placení. Poděkoval jsem a řekl nashledanou,“ smál se Hašek. Možná i kvůli těmto příhodám se o něm šíří zvěst, že je na korunu. „Je mi úplně buřt, když si lidé myslí, že jsem držgrešle,“ řekl legendární gólman, který se nyní věnuje podnikání. V byznysu ale zatím přišel o pořádný balík peněz. Hned první projekt skončil velkým krachem.

Hašek deset let provozoval vlastní značku sportovního oblečení Dominátor. „Byl to neúspěšný projekt, který jsme začali dělat s několika lidmi. Hrál jsem tehdy ještě hokej a dával jsem do něj vše. Vždycky jsem jen přijel a podíval se na výsledky, které nebyly uspokojivé. Když jsem přestal s hokejem, rozhodl jsem se, že raději ukončím činnost firmy. To bylo správné řešení. Značku ale pořád ještě vlastním,“ uvedl Hašek a přiznal i sumu, kterou v oblečení utopil.

Dominátor, nejslavnější hrdina z Nagana, teď žije honitbami.
Dominátor, nejslavnější hrdina z Nagana, teď žije honitbami.

„Přesně to nevím, protože je to už hrozně dávno. Kolem šedesáti nebo osmdesáti milionů korun, ale určitě to nebylo sto milionů korun, jak se někde psalo,“ vyvracel dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Nyní podniká v oblasti nápojů, a jak několikrát potvrdil, zatím nevydělává a s projektem Smarty je stále v červených číslech. Stále ale doufá, že se to jednou otočí. Jednou z cest je dostat jeho nápoje i na benzinové pumpy. Když od nich nebude bez placení ujíždět, tak se mu to možná i povede.