Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kvitová je ráda, že nikoho nemiluje: Na lásku teď prostě není vhodná doba

Autor: pv

Už mohla být vdanou paní. Tenistka Petra Kvitová (27) se ale několik měsíců po zásnubách s hokejistou Radkem Meidlem rozešla a single život si zatím pochvaluje. Přitom poslední roky měla hned několik partnerů včetně tenistů Radka Štěpánka a Adama Pavláska.

Před rokem a půl Kvitová zrušila zasnoubení s hokejistou Meidlem, ale že nyní nemá lásku po svém boku, ji netrápí. „Po celý svůj partnerský život jsem šla ze vztahu do vztahu, teď jsem sama a vůbec mi to nevadí. Vím, že chci hrát tenis, a tak tomu podřizuju vše ostatní. Řídím se jenom vlastními potřebami. Když jsem unavená, jdu si v osm lehnout, a když se mi nechce spát, prostě si zapnu televizi a dívám se - a nikdo další mi do toho nemluví,“ rozpovídala se Kvitová v časopise Cosmopolitan.

I kdyby našla tolerantního přítele, stejně by to nyní nebylo ono. „Partner má vždycky své potřeby a nějak toho druhého ovlivňuje. Jsem o samotě spokojená, i když nevím, jestli je to dobře. Možná teď na lásku prostě není vhodná doba,“ tvrdí dvojnásobná vítězka Wimbledonu, ale v zápětí už popisuje, jaký má být její partner.

„Potřebovala bych vyrovnaného muže, se kterým je zábava. Humor je pro mě důležitý, protože i já sama si dělám ze spousty věcí legraci. Ale pro muže asi není úplně jednoduché mít po svém boku vrcholovou sportovkyni. Jsem pořád někde pryč, mám svoji práci, dávám jí strašně moc. On to musí přijímat a může se někdy cítit trochu odstrkovaný a utlačovaný.“