Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pochovali trenéra sester Plíškových: Poslední game Jana Bedáně (†66)

Autor: jn, ps

Game, set, match, life, Bedáň! Tak dnes vyprovodil v brněnském krematoriu na věčnost rodinný přítel Leoš Vanžura znamenitého tenistu a ještě lepšího trenéra Jana Bedáně (†66). Kouče, který do světového tenisu přivedl sestry Karolínu a Kristýnu Plíškovy.

Smutečního řečníka poslouchala se slzami v očích nejbližší rodina. U rakve vzpomínaly i dcery Lucka a někdejší šampionka Dája, kterou táta přivedl až na 16. místo žebříčku WTA. Bohužel, zemřel náhle.

Na komorní rozloučení přišli kamarádi z tenisu i z milovaného golfu, hlavu v síni klopilo také několik spolužáků. Za brněnské sportovce se u katafalku poklonila třeba olympijská medailistka Šárka Kašpárková.

Jan Bedáň byl výtečným tenistou. Mezi dospělými vyšplhal na 4. místo československého žebříčku, vyhrál Galeův pohár a spolu s Martinou Navrátilovou se stali i mistry ČSSR v mixu!

Bedáň se kvůli bolavému ramenu během pár týdnů přeškolil z praváka na leváka, podle potřeby pak ruce střídal. Soupeře tím přiváděl k zoufalství! „Jáša, jak mu všichni říkali, měl i jeden z nejlepších forhendových volejů na světě,“ připomněl kamarád Vanžura.

Věnce a kytice k rakvi trenéra Jana Bedáně položili kromě rodiny hlavně přátelé ze sportu.
Věnce a kytice k rakvi trenéra Jana Bedáně položili kromě rodiny hlavně přátelé ze sportu.