Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sportovkyně o sexuálním zneužívání: jak je trýznil doktor, gymnasta i hráč z Premier League?

Autor: pv
  • Léta v sobě dusily hrozné tajemství. Známé sportovkyně prozradily, že se staly obětí sexuálních útoků

    Léta v sobě dusily hrozné tajemství. Známé sportovkyně prozradily, že se staly obětí sexuálních útoků. Sílu odhalit nepříjemné zážitky jim pomohla hollywoodská kauza filmového producenta Harveyho Weinsteina, který měl dlouhá léta zneužívat herečky a modelky. Ženy po celém světě následně začaly zveřejňovat své příběhy, kdy a kým byly sexuálně zneužívány.

  • Slavný fotbalista obtěžoval hráčku

    Fotbalistka Alexandra Nordová promluvila o tom, jak ji před lety zneužil na hotelu v Londýně fotbalový reprezentanFoto Koláž iSport.cz

    Fotbalová mistryně Evropy Alexandra Nordová se přidala ke sportovkyním, které se staly obětí sexuálního obtěžování. Švédská kráska médiím prozradila, že se ji na hotelovém pokoji pokusil znásilnit známý fotbalový reprezentant hrající Premier League. „Snažil se pak mít se mnou pohlavní styk. Naše těla byla tak blízko sebe, že to překračovalo všechny meze a nikdy bych to nedovolila. Neměla jsem na spodní části těla oblečení. Vůbec si nepamatuji, jak daleko zašel,“ řekla Nordová.

  • Znásilněna olympijským vítězem

    V roce 1991 jako patnáctiletou gymnastku Taťjanu Gucuovou znásilnil její kolega z reprezentace SSSR Vitalij ŠčerboFoto Twitter.com

    Psal se rok 1991 a tehdy patnáctiletou gymnastku Taťjanu Gucuovou znásilnil její kolega z reprezentace SSSR Vitalij Ščerbo. Další dva sportovci tomu přihlíželi! Jedním z nich byl údajně další gymnasta Rustam Šaripov, kterému nyní Gucuová poslala srdcervoucí vzkaz. „Děkuji ti za to, že jsi svým tělem chránil přítele, ale ne patnáctileté děvčátko.“ O rok později na OH v Barceloně Ščerbo vyhrál šest medailí a Gutsuová získala dvě zlata, stříbro a bronz.

  • Doktor mě od 13 léčil sexem

    Maroney musela na olympiádě prožívat peklo!Foto Profimedia

    Kruté dospívání měla i americká gymnastka McKayla Maroneyová. Od třinácti let ji zneužíval reprezentační lékař Larry Nassar. Obtěžoval ji dokonce i během olympiády v Londýně v roce 2012. Vystresovaná devatenáctiletá dívka tehdy dokázala vyhrát s kamarádkami soutěž družstev a následně byla stříbrná v přeskoku. Démonický doktor je nyní ve vězení za držení dětské pornografie. Spravedlnosti se domáhá přes dvacet žen, které měly stejné zkušenosti jako McKayla.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###