Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Náhradní MS v luxusu! Češi obsadili nejvyšší hotel v Kataru

Autor: om

Do Ruska na MS 2018 se fotbalisté nedostali, zato během přípravy v Kataru nakukují do vzdálené budoucnosti, aspoň pokud jde o luxus, který se tu na účastníky valí ze všech stran. Z hotelu mají jako na dlani zemi pořadatele světového šampionátu 2022.

Většinu z 11 437 čtverečních kilometrů nejbohatšího státu světa stojícího na písku (a ropě) obhlédnou z mrakodrapu, který je jim do soboty domovem.

Pětihvězdičkový hotel The Torch (v překladu Pochodeň) je v 300metrové věži Aspire Tower. Nejvyšší podlaží je 238 metrů nad zemí, v budově pendluje 17 výtahů. „S fotbalem jsem v takové exotice ještě nikdy nebyl, to znám akorát z dovolených,“ povídal Tomáš Vaclík .

Nahoře je otočná restaurace s výhledem na stadion Khalifa pro 48 tisíc diváků (jen 200 metrů od hotelu), kde se bude MS hrát. Češi ale rámci přípravy proti Islandu a v sobotu s domácím Katarem nastoupí na 20 kilometrů vzdáleném stadionu Abdullah bin Khalifa pro 12 tisíc diváků.

Hotel je navíc rájem milovníků nákupů, tubusem je propojen s největším shopping centrem ve městě Villaggio Mall. Dvoják se snídaní tu pořídíte od 225 eur (5850 korun) za noc.

Čísla z Pochodně

10 let je budova dokončena, stavba trvala tři roky
3,5 miliardy korun stála výstavba
300 metrů je vrchol budovy, která nejvyšší v Doha
238 metrů nad zemí je vyhlídka
5850 korun stojí dvoulůžkový pokoj na jednu noc

Hotel The Troch, tedy Pochodeň v Kataru.
Hotel The Troch, tedy Pochodeň v Kataru.

Češi už jsou v Kataru. Šest hodin v letadle, pak úžas z luxusní metropole
Video se připravuje ...