Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tenisová legenda Navrátilová na skok doma: Hody u sestry v Česku

Autor: as

Nejsem žádná cizácká Američanka, ale pořád ta holka z Řevnic! Tenisová legenda Martina Navrátilová (61) se po čase zase objevila doma, aby prezentovala svoji pamětní minci. A zase si to pořádně užívala.

Co jste stihla během bleskové návštěvy Česka?

„Byl to fofr, večer už zase letím do Londýna. Přijela jsem za sestrou Janou, moje neteř chodí do školy u Hluboké a dorazila na víkend. Slavili jsme, v pátek večer jsme měli svatomartinskou husu, v sobotu mi Jana udělala kachnu. Díky Bohu, že mi ještě pasujou kalhoty.“ (smích)

Lidé v Česku vás uctívají, pro ně jste »ta naše Martina«. Cítíte tady tu podporu?

„Cítím. V Řevnici jsem včera potkala jednu spolužačku, hned bylo: Ahoj Martino. To když jdu po ulici v Praze, lidi na mě jenom kývnou hlavou, což je vlastně to vůbec nejlepší. Pořád mám svoje soukromí, nejdou po mně, na druhou stranu vidím, že mě poznávají a pozdraví.“

Teď se dostanete i na pamětní minci. Je to pro vás pocta?

„Samozřejmě! Být na minci – to už něco znamená! Neděje se to každý den, každý rok nebo každé století. Na mincích jsou prezidenti, králové, královny. Je to něco neobvyklého, až exotického. Navíc si na mě vzpomněli v mé rodné zemi...“

Kde po světě jste už viděla své podobizny?

„Asi nikde. Žádný americký prezident mi zatím nevolal. A Donald Trump se mi rozhodně neozve...“

Ale vždyť je po vás pojmenována trofej pro vítězky čtyřhry na Turnaji mistryň!

„Ano, to je krásný pohár! Vidím, že si ho hráčky váží i kvůli mně. Je fajn, že se to děje už teďka. Že nemusím být mrtvá, aby po mně trofej pojmenovali.“ (smích)

Nejsem žádná cizácká Američanka, ale pořád ta holka z Řevnic! Tenisová legenda Martina Navrátilová se po čase zase objevila doma.
Nejsem žádná cizácká Američanka, ale pořád ta holka z Řevnic! Tenisová legenda Martina Navrátilová se po čase zase objevila doma.