Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pikantnosti ze svatby Sereny: šperky za desítky milionů i slzy pro smrt mámy

Autor: pan

Svatba jako z pohádky. Přesně o takové sní asi většina žen. K dokonalosti dovedla toto přání tenisová královna Serena Williamsová, která se ve čtvrtek provdala za otce své dcerky - miliardáře Alexise Ohaniana. A jen pár hodin po slavnostním okamžiku se jedna z nejlepších tenistek planety o svém nejkrásnějším dnu i rozpovídala.

Luxus, kam se podíváš. Tak vypadala svatba třiadvacetinásobné grandslamové vítězky Sereny Williamsové a jejího vyvoleného Alexise Ohaniana. Není divu. Americká tenistka si během dosavadní kariéry vydělala téměř 85 milionů dolarů, další desítky milionů získala lukrativními smlouvami se sponzory.

A Alexis Ohanian? Jmění spoluzakladatele a výkonného ředitele internetové sociální sítě Reddit se počítá ještě v mnohem vyšších částkách. A tak není divu, že šestatřicetiletá tenistka oblékla luxusní šaty od Versaceho a hosty zahrnula luxusem. Exkluzivní fotky získal módní časopis Vogue, s prvními obrázky se však pochlubil i Ohanian a jeho žena, když některé snímky uveřejnili na sociálních sítích.

Velkolepá párty se konala v luxusních prostorách muzea současného umění v New Orleans a trvala dva dny. "Alexis si to tak přál. New Orleans je jeho oblíbené město. Navíc obrazy i umění jsou naše vášeň. A v těchto prostorách se cítíme skvěle," říkala šťastná nevěsta.

Svatební tanec Sereny a Alexise Ohaniana
Svatební tanec Sereny a Alexise Ohaniana

Krásné gesto novomanželů

Na svatebních fotkách samozřejmě nechyběla kompletní rodina Sereny a jejího vyvoleného. Největší úspěch měly snímky tenisové šampionky a jejího chotě spolu s jejich dvouměsíční dcerkou Alexis Olympia Ohanian, která přišla na svět prvního září na Floridě.

Jediné, co kazilo šťastným novomanželům mimořádný den, byl fakt, že na svatbě nemohla být přítomna matka Alexise Ohaniana, která před devíti lety zemřela. A slavný pár ji uctil mimo jiné i tím, že za datum své svatby vybral 16. listopad, tedy den, ve kterém se máma amerického miliardáře narodila. 

"Ano, v tento den měla narozeniny a my jsme jí chtěli tímto způsobem uctít. Moc bychom si přáli, aby tady s námi mohla být, abychom se mohli radovat všichni dohromady. Ale i když tady fyzicky není, všichni cítíme, že její duše tu s námi je a je šťastná spolu s námi," potvrdila dojatá tenistka se slzami v očích.

Sedminásobná vítězka Wimbledonu se rozpovídala i dalších pikantnostech ze soukromí. "Alexis mě požádal o ruku 18 měsíců poté, kdy jsme se poprvé potkali v jedné kavárně v Římě. Jednou jsem přišla domů a měla zabalené všechny věci. Vůbec jsem nevěděla, co se děje. Pak mě Alexis vzal do Říma právě do té kavárny a k tomu samému stolu, kde jsme se poprvé potkali. A tam mě požádal o ruku. Byl to nádherný moment," vzpomínala dojatá Serena.

Serena Williamsová a její vysněné svatební šatyFoto twitter.com

Šperky za desítky milionů

Velký zájem však upoutaly i Sereniny šaty. "Letěla jsem kvůli tomu do Londýna, kde jsem se potkala se Sarah Burtonovou (hlavní návrhářkou). Hned jak mi ukazovala některé návrhy, věděla jsem, které chci. Vůbec jsem o tom nepochybovala. Paradoxní je, že byly zcela odlišné od mých původních představ," smála se tenisová šampionka.

Nejlepší přítelkyně Sereny Val Vogtová potvrdila, jakou důležitost Serena na své šaty dávala. "Hodně to s námi rozebírala. Chtěla mít všechno pod kontrolou. Snažila se, aby šaty charakterizovaly její osobnost. Z těchto byla nadšená."

Róba nevěsty samozřejmě nemohla zůstat bez šperků. A to ne ledajakých. Cena diamantových doplňků se po přepočtu vyšplhala na neuvěřitelných 74 milionů korun. Velkolepou svatbu sledovaly přímo na místě ty největší osobnosti šoubyznysu v čele s Kim Kardashian, Beyoncé, Jay-Z a mnoho dalších.

Serena Williamsová se svým manželem Alexisem OhanianemFoto instagram.com

"Chtěla jsem, aby náš velký den byl netradiční, neokoukaný. A věřím, že se to povedlo, říkala Serena. Slavný pár to potvrdil i tím, že si sám napsal vlastní řeč, při které si novomanželé tradičně přísahají věrnost, lásku a vzájemnou podporu.

Alexis Ohaninan během ní slíbil, že se během svého celého života bude starat o své dvě "princezny" - novomanželku Serenu a dvouměsíční dcerku Alexis Olympii Ohanian.

"Tohle je nejlepší den v mém životě. Nemůže to přebít žádný sportovní úspěch. Tato slova říkám jako matka a manželka. Jsem tak šťastná. Věřím, že v našem životě napíšeme ještě mnoho krásných kapitol. Celý život jsem na tento moment čekala," uzavřela tenistka.