Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kde jsou naše barvy? Propadák! Slováky naštvala olympijská kolekce

Autor: pv

V Česku sklidila nová olympijská kolekce oblečení pro zimní olympiádu 2018 slova uznání. To u sousedů na Slovensku budí jejich úbory rozpaky. Kromě tradičních čičmanských vzorů je oblečení v barvách, které nemají se Slovenskem nic společného.

Už 9. února odstartují XXIII. zimní olympijské hry v Jižní Koreji. Národní olympijské výbory se tak předhánějí v představování kolekcí oblečení pro sportovní svátek roku. Na Slovensku to vzbudilo velký rozruch.

Národních barev si Slováci na sportovcích moc neužíji
Národních barev si Slováci na sportovcích moc neužíji

„Trochu mě mrzí, že náš partner Dare 2b nám nebyl schopný dodat kolekci šitou na míru. Museli jsme si vybrat z prodejní kolekce. Proto oblečení vypadá, tak jak vypadá a není tam tolik národních barev,“ postěžoval si Boris Demeter, zástupce vedoucího slovenské výpravy.

„Vzhledem k střihu bund nebylo možné umístit nápis Slovakia viditelně na záda nebo hruď a museli jsme ho nechat dát na rukáv. Navíc u pánské kolekce je péřovka černá a oteplovačky jsou světlé. Je to v rozporu s našimi národními barvami,“ povzdechl si Demeter. Podobný názor mají i slovenští fanoušci. Většině z nich se kolekce nelíbí.

Vše o zimní olympiádě 2018 v Koreji čtěte ZDE »

Olympijskou kolekci pro Pchjongčchang testovali sami sportovci
Video se připravuje ...