Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zdrcená Navrátilová po smrti Novotné (†49): Nemohu mluvit, jen bych brečela

Autor: top

Ta zpráva ji šokovala jako většinu tenisového světa. Přestože si byly Martina Navrátilová (61) a Jana Novotná (†49) velice blízké, ani legendární rodačka z Řevnic netušila, že její kamarádka umírá.

Smutnou zprávu o smrti Novotné se Navrátilová dozvěděla ve svém domě na Floridě už v neděli. „Jako mnoho lidí na světě, i Navrátilovou překvapilo, jak rychle se Novotné zdravotní stav zhoršil,“ napsal deník New York Times, který se s Martinou v pondělí spojil. „Viděla jsem ji před Wimbledonem a vypadala velice dobře,“ svěřila se Navrátilová.

Tenisový svět truchlí! Co všechno dokázala Jana Novotná (†49)?
Video se připravuje ...

Skon přítelkyně ji hluboce zasáhl, na takovou ránu očividně nebyla připravená. Dokazuje to i fakt, že s redaktorem newyorských novin odmítla hovořit po telefonu. „Nejsem si jistá, že dokážu mluvit. Jenom bych furt brečela,“ omluvila se osmnáctinásobná grandslamová vítězka a na Janu zavzpomínala po emailu.

Připomněla, jakou jí byla oporou v roce 2010, kdy sama bojovala s rakovinou prsu. „Když jsme v Paříži jezdila na ozařování, byla jednoduše úžasná. Tehdy jsme se ohromně sblížily. Strávily jsme spolu spoustu času. Její podpora byla nekonečná.“

Nyní, o sedm let později, ji nemohla Novotné oplatit. Wimbledonská šampionka z roku 1998 kamarádům neřekla, že se blíží konec. Věděli to jen ti opravdu nejbližší…

Jana Novotná na exhibici ve Wimbledonu s Martinou Navrátilovou
Jana Novotná na exhibici ve Wimbledonu s Martinou Navrátilovou

Zemřela tenistka Jana Novotná (†49): V posledním rozhovoru vzpomínala na vrchol!
Video se připravuje ...