Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Legendární brankář Sparty Jaromír Blažek se rozvedl: Opustil manželku!

Autor: top

Je to šest let, co se ve zlém rozešel s pražskou Spartou. Teď stejný osud potkal legendárního brankáře Jaromíra Blažka (44) i v soukromí s manželkou Lenkou (45).

„Odešel jsem já. Rozvedeni jsme půl roku. Víc bych to nechtěl komentovat,“ přiznal včera » Bláža « statečně Blesku s ujištěním, že v tom nesehrála roli jiná žena.

Svazek zkrachoval po 23 letech. Paradoxně v době, kdy syn Jakub (23) i dcera Aneta (18) už jsou dospělí a kariéra vrcholového fotbalisty, kvůli níž čtyřnásobný účastník mistrovství Evropy a jednoho mistrovství světa často nebyl doma, je v nenávratnu.

Není to přitom tak dávno, kdy se zdálo, že všechny krize, které manželství přineslo, překonali. Paní Lenka svého času bojovala s tím, že zůstávala mnohdy sama na starost o domácnost a výchovu dětí, zatímco Jaromír býval na cestách. Chyběla jí seberealizace, pochybovala, jestli jí není muž nevěrný a přehlížela jeho někdy i vícedenní pijatiky s kamarády.

Brankář Jaromír Blažek, který ukončil kariéru, s partnerkou na Galavečeru Synot ligy
Brankář Jaromír Blažek, který ukončil kariéru, s partnerkou na Galavečeru Synot ligy

„Bylo období, kdy jsme se spolu neměli o čem bavit. A tak jsme to museli řešit. Měli jsme známou psycholožku, která nám hodně pomohla. Trvalo to měsíce, bylo to strašně těžký pro oba. Znovu jsme se hledali, znovu jsme se do sebe zamilovávali. Ale vyřešili jsme to,“ popsala nelehkou etapu v Blažkově autobiografii, která vyšla před pěti lety.

„Každej má v rodině nějaký problémy, krize jsou asi všude, ale my jako bychom byli furt zamilovaní. Po devatenácti letech si klidně řekneme: Hele, já tě miluju. Jsme spolu šťastní. Já jsem teda šťastná, protože on je strašně hodnej, zodpovědnej a tolerantní,“ vyznala se v knize.

Čahoun původem z Brna a cvičitelka aerobiku, kteří se do sebe zakoukali v devatenácti na jedné pražské diskotéce, se ještě dva roky zpátky společně smáli do objektivů fotoaparátů na galavečeru první ligy. A v září 2015 Lenka nechyběla u toho, když se její choť při exhibici loučil s kariérou. Na Letné, v dresu Sparty, s níž se dokázal udobřit. Usmíření s exmanželkou bude asi složitější…

Válka o miliony

Jak se kdysi pochlubil, ve Spartě, s níž vyhrál šest ligových titulů, dokázal za jednu sezonu vydělat i 13 milionů korun. Na slušný plat si přišel také během ročního angažmá v bundeslize v dresu Norimberku. Jaromír Blažek vydělal za kariéru nemalé peníze. A jak už to tak bývá, při rozvodu o ně vypukla bitva. A pořád trvá!
O co jde? Jaromír a Lenka měli a stále mají ve společném vlastnictví mezonetový byt v pražském Motole v hodnotě 10 milionů korun a chalupu s bazénem na Slapech. Tady se bývalí manželé údajně dohodli, že půjdou půl na půl. Nicméně majetkové vypořádání podle informací Blesku stále není u konce. „Ve hře jsou miliony na účtu. Lence se nelíbí, kolik má dostat,“ tvrdí zdroj Blesku s připomínkou, že Blažek na rozdíl třeba od kumpána Tomáše Řepky zbytečně nerozhazoval. Ostatně o tom sám mluvil v nedávném rozhovoru pro iDnes. „Já vám to řeknu takhle. Když jsou bývalí profesionální sportovci hloupí a nešetří si, tak holt mají finanční problémy,“ uvedl současný manažer futsalové Sparty, čímž chtěl naznačit, že on hloupý nebyl.

Aplaus pro Blažka: Sparťanští ultras se loučili s dýmovnicemi
Video se připravuje ...

Blažek se loučil s kariérou. Na Letné tleskalo šest tisíc lidí
Video se připravuje ...