Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Norské házenkářce ukradli nahé fotky z mobilu. Dostane za ně 6 milionů korun

Autor: sjs

Nejhorší chvíle jejího života. Norská házenkářská hvězda Nora Mørková (26) byla na pokraji zhroucení, když jí v říjnu z mobilního telefonu odcizili intimní fotografie. Partička 15 hackerů byla brzy chycena a sportovkyni musí zaplatit odškodné kolem 6 milionů korun.

Neměla ani tušení, že se jí někdo naboural do telefonu. Když házenkářka Nora Mørková zjistila, že její nejintimnější snímky jsou volně přístupné na internetu, zhroutila se.

„Nikdy jsem se necítila tak ponížená. Úplně jsem ztratila sebevědomí a bylo to znát i na mých výkonech. Nemohla jsem spát a ani jíst,“ povzdechla si reprezentantka v rozhovoru pro norskou televizi TV2. Dokonce i uvažovala o tom, že nepojede na prosincové mistrovství světa. Kolegyně z národního týmu ji nakonec přesvědčily, aby jela.

Házenkářka Nora Mørková se musela vypořádat s hackery
Házenkářka Nora Mørková se musela vypořádat s hackery

Noru navíc povzbudilo i to, že policie zadržela 15 hackerů, kteří jí fotky z mobilu ukradli. Házenkářka od nich požaduje dohromady 2,25 milionů norských korun (6 milionů korun).

Pokud Mørkové do dvou týdnů nezaplatí, bude je žalovat a požadovat ještě větší částku jako odškodnění. „Tu sumu si nenechá. Peníze poputují na projekty, které by měly zabránit podobným zkušenostem, jako měla Nora,“ řekl její právník.

Letos měla podobnou zkušenost i lyžařka Lindsey Vonnová a její bývalý partner Tiger Woods.