Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující přiznání Gabriely Koukalové: Bojovala jsem s anorexií

Autor: top

Odhalila svou 13. komnatu! Záhadná bolest lýtek, kvůli níž odpískala minulou sezonu, teď vypadá jako prkotina. Gabriela Koukalová (28) má za sebou daleko složitější zdravotní trable. Trpěla anorexií!

Až dosud o tom věděli jen její nejbližší. Šokující »coming out« učinila nejlepší biatlonistka české historie v knize Jiná Gabriela Koukalová , která právě přichází na pulty.

„Gabriela jde ve svých pocitech na dřeň. Popisuje nejen velké výhry, ale i to, co se skrývá za nimi. Třeba desítky probrečených nocí, spory s rodiči a trenéry, ne vždy ideální atmosféru v týmu nebo těžkou nemoc, kterou před světem dlouho tajila,“ stojí v oficiální anotaci 340stránkové zpovědi.

Gabriela Koukalová se věnuje i kickboxu
Gabriela Koukalová se věnuje i kickboxu

Onou vážnou chorobou, s níž před lety bojovala, je anorexie. „Začala jsem sama sebe nenávidět a vadil mi každý gram, který jsem měla. Proto jsem začala hladovět a dělat věci, o kterých nikdo neměl tušení. Skončilo to málem tragicky a museli mi pomáhat doktoři. Několik let jsem totiž trpěla anorexií,“ popisuje Koukalová své potíže v obsáhlé kapitole, která celá o poruše příjmu potravy pojednává.

Ve světle tohoto přiznání se dva tituly mistryně světa a dvě medaile z olympiády jeví jako malý zázrak...

Co je mentální anorexie? Čtěte ZDE>>>