Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hrdličkovi se s tátou (†56) rozloučili na fotbalovém hřišti: Sbohem s úsměvem!

Autor: Pavel Skořepa

Rozloučení s milovaným otcem a manželem nechtěli nechat jen v rodinném kruhu. Proto Michal Hrdlička (29) s rodinou zorganizoval utkání fotbalových legend, aby dal tátovi Václavovi (†56) sbohem ve stylu, který je mu hoden. Tedy přímo na hřišti!

Kolem fotbalových trávníků měl ty nejlepší a nejvěrnější kamarády. A ti na Vaška nezapomněli! Na přání rodiny se sešli ve Vestci u Prahy, aby vzpomínkovým zápasem řekli poslední sbohem. „Táta fotbal miloval. Je škoda, že si tu s námi nemůže zahrát. Sleduje to z nebe, kde se všichni jednou potkáme,“ vzal si před mačem slovo syn Michal.

Stál ve středovém kruhu, po boku měl maminku Ivanu, sestru Terezu i bráchu Tomáše, jenž oblékl dres jednoho z týmu, tedy Slavie. Hrdličkovi nechtěli projít tryznou. S hlavou rodiny se rozloučili s úsměvem a minutovým potleskem.

Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku
Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku

„Víc k tomu nechci říkat, nezlobte se,“ omluvil se Blesku Michal, který po úvodním ceremoniálu také navlékl stulpny a dres. Jen jeho manželka Karolína Plíšková na rozloučení chyběla, má tenisové povinnosti na turné po Asii. Nahradila ji sestra Kristýna .

To už se po hřišti proháněly legendy českého fotbalu – Panenka , Novotný, Kuka, Horváth, přijel i exhokejista Tomáš Vlasák . Všechna jména byla důkazem toho, jaké kamarády Vašek kolem sebe měl. Vzpomínat se na něho bude každý rok, zápasem legend totiž odstartoval jeho memoriál…