Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Podvodník Briatore vystřídal desítky topmodelek

Autor: INT, val

Flavio Briatore je znám nejen jako byznysmen, ale především jako proutník a lamač dívčích srdcí. Vždyť tenhle stařík si nabrnkl topmodelky nejvyššího formátu - Naomi Campbell nebo Heidi Klum.

Mladé krásné ženy jsou pro osmapadesátiletého Briatoreho větší vášní než cokoliv jiného. Neděle patřila formulím, ale zbytek času trávil ve společnosti půvabných dam.

S herečkou a supermodelkou Heidi Klum má dceru Helenu a rozešel se s ní v době, kdy modelka byla těhotná. Byl jí totiž nevěrný s další německou modelkou, teprve devatenáctiletou Vannessou Hilger.

Flavio Briatore společně s Heidi KlumFoto AFP

Briatore vystřídal spoustu dívek a mezi nimi figurují i slavná jména jako Naomi Campbell, Adriana Volpe, Mariah Carey nebo jeho současná žena Elisabet Gregoracci (28). S ní je ženatý a tvrdí: “Ta je daleko víc vzrušující než závod formule 1.”

Flavio Briatore s Naomi CampbellFoto AFP

Briatore měl dále románky s modelkou a herečkou Emmou Heming, Lindou Santaguida, Vanessou Kelly, Fionou Swarovski, Nadine Smith, Marzenou Cieslak a dalšími sexy dívkami.

Emma HemingFoto ČTK

Mezi jeho přítelkyněmi figuruje podle britského guardin.co.uk dokonce i topmodelka Eva Herzigová a australská herečka a modelka Elle Macpherson.

345143:gallery:true:true

Elle MacphersonFoto Archív

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Briatore se narodil v italském Verzuolu a jeho rodiče byly učitelé. On byl podle serveru Fashiontotal špatným studentem a po střední škole raději začal pracovat jako manažer jedné restaurace. Později si otevřel vlastní podnik a obchodoval s cennými papíry.

Briatore se svou ženou
Briatore se svou ženou

Poté potkal Luciana Benettona (vlastníka firmy Benetton), stali se dobří kamarádi a později i pracovními partnery. Tak Briatore nastartoval slibnou kariéru, díky které si v následujících letech přišel k obrovskému jmění.

V roce 1991 přivedl do týmu Benetton Michaela Schumachera a vsadil na něj. Ten se mu odvděčil dvěma tituly mistra světa. Totéž se opakovalo o několik let později v Renaultu, kam vytáhl Fernanda Alonsa a z něj udělal také šampióna.

Archív ArchívFoto Archív


I přes tyto úspěchy a reálnou šanci, že by v budoucnu sesadil šéfa F1 Bernieho Ecclestona, se Flavio Briatore choval jak puberťák a byl hlavní postavou bulvárních plátků.

Briatore řádí jako za mladaFoto Čtk/AP

Tenhle kontroverzní pán, který si s níkým nebere servítky končí ve stáji Renault, ale můžeme si být jisti, že o něm ještě mnoho uslyšíme. Naznačuje to i jeho prohlášení na adresu Nelsona Piqueta, který za jeho odchodem stojí: "Piquet je rozmazlený fracek. Pokaždé, když závodil v nějaké sérii, tak to bylo jen proto, že tým patřil jeho otci."