23. července 2015 • 22:00

Generali CEE Cup: Fluminense nadělilo bůra, Sarajevo skvěle otočilo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve druhém hracím dni se představili na přažských hřištích horcí favoriti na titul. Brazilský tým Fluminense si poradil s Vasasem v poměru 5:1. Swansea City v pěkném zápase remizovala s Academy Pandev. V odpoledních zápasech se odehrávaly gólové hody. Hajduk Split vyprovodil Olympic FC výpraskem 8:1. Prvním semifinalistou turnaje se stal tým FK Sarajevo, který předvedl skvělý obrat a porazil Wislu Krakow 7:3.



Brazilské Fluminense nadělovalo

Poprvé se na turnaji představil brazilský tým Fluminense, který vede bývalý brazilský reprezentant a účastník Mistrovství světa 1982 Edevaldo. Brazilský klub nastoupil proti Vasas Kubala Academy, který v prvním zápase skupiny A vyválčil bod s loňským finalistou AS Trenčín. První velkou šanci měl v 10. minutě útočník Fluminense Joao Vitor, který však branku z přímého kopu z hranice vápna netrefil. Po třiceti minutách se do slibné šance dostal také klub z Maďarska. Po závaru ve vápně měl gól na kopačce Miklos Micsinai, ale z bezprostřední blízkosti branku trefit nedokázal.  A když se zdálo, že Vasas se herně vyrovnal brazilskému týmu, přišla pěkná přízemní střela zpoza vápna a Guilherme poslal Fluminense do vedení 1:0. V závěru poločasu se ještě prosadil dalekonosnou střelou Andrey, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro Fluminense. Brazilští hráči pokračovali v nastoleném trendu ze závěru prvního poločasu. V 52. minutě doklepl míč hlavou do sítě Felipe a navýšil náskok svého týmu na rozdíl tří branek. O pět minut později předvedl pěkný průnik do vápna Joao Vitor, jehož střela mířila jen do tyče. Hráči Fluminense se však mohli radovat v 61. minutě. Po odpískání penalty pro hraní rukou ve vápně jednoho z hráčů Vasasu, se z bílého puntíku nemýlil brazilský záložník Patrick, 4:0. O minutu později se v důrazném souboji s obráncem prosadil maďarský útočník Roland Patakim, překonal brankáře a snížil. Další nařízenou penaltu ve prospěch Fluminense si vzal na starosti Joao Victor a v 80. minutě zvýšil na konečných 5:1.

Fluminense – Vasas Kubala Academy 5:1
Branky: 40. Guilherme, 45. Andrey, 52. Felipe, 61. Patrick (pen.), 80. Joao Victor (pen.) – 62. Pataki

 

Swansea City remizovalo s Pandev Academy 

Účastník anglické Premier League se v úvodním utkání představil proti Pandev Academy. Hráči z Makedonie si poradili v prvním zápase skupiny s Bohemians 1905 a i v tomto utkání měli první šanci. Útočník Kire Atanasov střelou z úhlu gólmana Swansea nepřekvapil. Gólovou radost si vychutnali hráči Pandev Academy v 18. minutě, kdy centrovaný míč vrátil jeden z hráčů v modrém před branku a Valentin Kochoski rozvlnil síť. Inkasovaný gól probudil hráče Swansea, kteří za čtyři minuty srovnali zásluhou krásné střely Liama Edwardse. Ten samý hráč mohl o dvě minuty poslat Swansea do vedení. Obránce Pandevu zachránil situaci a střelu mířící do brány vykopl na brankové čáře. V 30. minutě se objevil v tváří tvář brankáři Swansea kapitán Kochoski. Brankáře sice překonal, jeho střelu ale zastavila tyč. Útočník Pandev Academy si spravil chuť o šest minut později. Po krásné akci Igora Petkova, který načechral míč do vápna přesně na hlavu Kochoskiho a ten se hlavou nemýlil, 2:1. Aktivní záložník Pandevu Igor Petkov se v 42. minutě řítil sám na brankáře, překonat ho však nedokázal.

Hráči z Britských ostrovů vstoupili výborně do druhého poločasu. Hned v 48. minutě se prosadil Liam Cullen a vyrovnal stav na 2:2. A to nemuselo být ze strany útočníka Swansea vše. V 54. minutě uháněl sám na brankáře, na kterého však nevyzrál. Nádherný okamžik viděli diváci v 67. minutě, Valentin Kochoski se postavil k přímému kopu a pěknou střelou pod břevno završil hattrick a dostal svůj tým opět do vedení. Deset minut před koncem nepochopitelně oslabil svůj tým střídající Radojcic, který si nechal dát druhou žlutou kartu za zakopnutí míče po odpískání. A Swansea početní výhodu využila. Hráč Pandevu zahrál ve svém pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Aron Lewis.

Swansea City – Pandev Academy 3:3
Branky: 22. Liam Edwards, 48. Liam Cullen, 86. Aron Lewis – 18., 36. a 67. Valentin Kochoski

Hajduk soupeře zničil

Na chorvatský Hajduk Split čekal tým Olympic FC, který vysoko prohrál v prvním zápase s pražskou Spartou 0:6. A ani úvod v tomto utkání se červeným nepovedl. Už v první minutě měl velkou šanci Ivan Krajina, ten však brankáře z blízkosti propálit nedokázal. To se povedlo o dvě minuty později Mariovi Curićovi, který střelou z malého vápna nedal brankáři šanci. V 16. minutě se osmělil tým z Austrálie. Krásná akce po křídle obohacena o klasickou českou uličku ke gólu ale nevedla.  Díry v obraně australského týmu využil Ante Kovačevič, který zvýšil v 25. minutě na 2:0 pro Hajduk Split. První gól Olympic FC na turnaji viděli diváci v 34. minutě. První střela Woosing Yoona skončila sice na tyči, míč se mu však příhodně vrátil na kopačky a pro křídelníka Olympic FC už nebyl problém dorazit míč do odkryté branky. Tento výsledek vydržel pouhé dvě minuty, když se z rychlého kontru prosadil Toni Ivaniševic a vrátil Hajduku dvoubrankové vedení. Ve 44. minutě přišla další komplikace pro tým Olympic FC, po faulu a zmaření jasné šance dostal brankář Davison červenou kartu, navíc nařízenou penaltu proměnil Mario Curic a uzavřel tak poločasové skóre na 4:1. V druhém poločase si Hajduk s oslabeným soupeřem doslova pohrával. Chorvatský tým přidal další čtyři branky a deklasoval tak soupeře z Austrálie v poměru 8:1!

Olympic FC – Hajduk Split 1:8
Branky: 34. Yoona – 3., 45. a 60. Curic, 25., 75. Kovačevič, 36. Ivaniševič, 69. Cerdic, 80. Dedic

Sarajevo nasázelo 7 branek

FK Sarajevo se po úterním úspěšném utkání proti Slavii představilo v souboji s polskou Wislou Krakow. Jako první zahrozil tým z Polska. K odraženému míči se dostal na hranici vápna Grzegorz Kociolek, který se nerozpakoval a protáhl gólmana pěknou střelou z první. V 18. minutě si vybral slabší chvilku brankář Wisly, který podskočil centr z poloviny hřiště a míč zapadl za jeho záda. Wisla se však rychle oklepala a o minutu později bylo zase vyrovnáno.  Rychlou akci po křídle zakončil do protipohybu brankáře Ernest Swietek, 1:1. Tento gól Wislu povzbudil a ve 32. minutě po propadnutém míči se z ničeho nic ocitl sám před brankářem Mikolaj Tracz a poslal Wislu do vedení. Ve 39. minutě se vřítil do vápna jeden z hráčů Wisly, kterého zastavil až brankář Sarajeva, ale jen za cenu faulu. Rozhodčí bez váhání odpískal penaltu, kterou proměnil Kociolek a dal svému týmu dvougólové vedení, které vydrželo do konce prvního poločasu. Tým FK Sarajevo vykřesal naději na zvrat v utkání v 55. minutě, kdy perfektně rozehrál signál z rohového praporku na jehož konci byl Hamza Čatakovic, který dobře umístěnou střelou nedal brankáři Wisly žádnou šanci. A to nebylo vše! Svou aktivitou si borci ve vínových dresech vykoledovali penaltu. Tu v 61. minutě proměnil Elvedin Heric a vyrovnal na 3:3. A s Wislou bylo ještě hůř. O dvě minuty později se hlavou po rohu prosadil Čatakovic a dokonal tak skvělý obrat svého týmu. O další tři minuty později mohl Čatakovic dovršit hattrick, proti byla však spojnice brankové konstrukce. Nejlepší hráč utkání Hamza Čatakovic se hattricku přeci jenom dočkal. V 69. minutě si míč navedl do vápna a poslal svůj tým do vedení 5:3. Frustrace Wisly byla obrovská. Po zbytečně hrubém zákroku šel předčasně do sprch Kociolek. Čtvrtý gól v zápase přidal Čatakovic a skóre uzavřel v 86. minutě Vedad Gljiva na konečných 7:3. FK Sarajevo si skvělým obratem v druhém poločase zajistilo postup do semifinále. Wislu Krakow čeká souboj s pražskou Slavii.

Wisla Krakow – FK Sarajevo 3:7
Branky:  18. Swietek, 32. Tracz, 40. Kociolek - 18. Vazda, 55., 63. a 69. Čatakovic, 61. Elvedin Herič

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud