4. května 2016 • 11:53

Jak se stát hokejovou hvězdou? Poradí Tlustý, Broš i Jelínek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setkat se s úspěšnými hokejovými reprezentanty, hráči NHL, trenéry i odborníky, a získat informace, díky nimž lze vykročit v jejich stopách. Nejen o tom bude v sobotu 7. května v pražské Tipsport Areně (od 14 hodin) akce „Staň se hokejovou hvězdou, i ty na to máš“. Jde o největší nábor do hokejových klubů z Prahy a Středočeského kraje, který pořádá dětský sportovní festival Sporťáček.



Mistr světa a dřívější kapitán reprezentace Jiří Novotný, jeho parťák Radek Smoleňák, brankář Jakub Kovář nebo Jiří Tlustý, jeden z nejvýraznějších českých hráčů v NHL posledních let. Osobnosti, které umí ukázat, co obnáší stát se úspěšným hokejistou, budou hlavními tvářemi sobotní akce „Staň se hokejovou hvězdou, i ty na to máš“.

„Půjde o nábor do hokejových klubů z Prahy a Středočeského kraje doplněný o bohatý doprovodný program. Jde o největší projekt tohoto typu v republice,“ říká Jakub Makalouš, zakladatel dětského sportovního festivalu Sporťáček, který celou akci organizuje.

V rámci hokejového dne, který je součástí projektu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016, dostanou děti a jejich rodiče možnost seznámit se s tím, jaké jsou první krůčky v nejpopulárnější tuzemské hře, což může vést v některých případech i k úspěšné kariéře.


Vstup do Tipsport Areny je zdarma a na všechny zájemce o hokej čekají od 14 hodin dovednostní soutěže, turnaj ve Stiga hokeji, debaty s trenéry a odborníky. Mezi nimi nechybí kouč a odborník na mentální přípravu Marian Jelínek, zastánce moderních trendů a bývalý reprezentant Michal Broš i olympijský vítěz z Nagana a svazový funkcionář Milan Hnilička. Se všemi jsou připraveny zajímavé rozhovory i autogramiáda.

Den plný sportu vyvrcholí v 19.15 promítáním přímého přenosu z mistrovství světa zápasem Česko-Lotyšsko na velkoplošných obrazovkách v Tipsport Areně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud