6. prosince 2015 • 22:01

Noc thajského boxu: Hron poslal k zemi hvězdu! Vládl i Hutník

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští bojovníci uspěli na galavečeru Gibu Fight Night 2. Vítězství nad zahraničními soupeři si připsali hlavní tváře akce v těžké váze. Tomáš Hron knockoutoval bývalou ikonu K-1 Mighty Mo ze Samoy. Ondřej Hutník zase porazil na body Švýcara Janose Nietlispacha na body a v lehké váze si Martin Gaňo poradil s nizozemskou hvězdou Warrenem Stevelmansem.



Galavečer Gibu Fight Night 2 je od loňska největší akcí K-1 a thajského boxu v Česku. Druhý ročník dal dohromady téměř celou domácí špičku, která se utkala s kvalitní zahraniční konkurencí.

V hlavním zápase večera porazil Tomáš Hron knockoutem ve 2. kole bývalou hvězdu Mighty Mo. Bomber ze Samoy s ničivým pravým hákem má sice ve 44 letech nejlepší léta za sebou a už pět let nevyhrál, přesto těžkou váhu z Brna v 1. kole poslal největší zbraní k zemi. Hrona to ale nerozhodilo a sám dění v ringu v dalším dějství ukončil.

Slavit mohl v kategorii do 95 kg také Ondřej Hutník. Borec s přezdívkou „Spejbl“ triumfoval už v 95 duelu kariéry (85 výher). Švýcara Janose Nietlispacha poslal v 1. kole dvakrát do počítání, ale protivník nakonec velký tlak ustál. Sám byl navíc velmi nebezpečný a vydržel až do závěrečného gongu.

Nejcennější skalp si připsal na konto v lehké váze Martin Gaňo z KTSO Praha, který překvapivě vybodoval nizozemskou ikonu a velkého favorita Warrena Stevelmanse.
V hlavním programu pětihodinové akce se z výhry radovali z Čechů rovněž thajboxer Lukáš Dvořák, jenž loktem knockoutoval Francouze Sidibeho a také Matěj Peňáz, který přejel krajana Daniela Vítovce.

Další domácí zástupce Matouš Kohout naopak podlehl po divácky velmi atraktivním boji na body slovenské hvězdě Vladimíru Moravčíkovi. Jiří Žák dopadl stejně v duelu s Finem Forsbergem a Luboš Raušer v těžké váze nestačil na Litevce Rimdeiku.

(spo)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud