30. května 2016 • 14:28

Judista Krpálek se dostává do formy. Domů z Mexika ale letí 35 hodin

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povzbudivé výkony a třetí místo na prestižním turnaji Masters v mexické Guadalajaře si judista Lukáš Krpálek musel zasloužit zdlouhavými přesuny přes oceán. Po nedělním turnaji mu zrušili let a domů se tak bude drancovat únavných 35 hodin.



„Co bylo na Mexiku nejhorší, byla cesta. To byla šílenost… Letěli jsme nějakých dvacet čtyři hodin sem, teď čekáme na letišti a řekli nám, že nám zrušili let. Domů máme letět přes Mexico City a Paříž pětatřicet hodin…“ povzdechl si Krpálek v rozhovoru z letiště v Guadalajaře.

Příjemné zážitky z mexického výletu ale převažují. Krpálek se v Mexiku ve své kategorii do 100 kilogramů vrátil do světové špičky a spravil si náladu po nevydařeném mistrovství Evropy v Kazani, kde se zraněným ramenem skončil před měsícem už v osmifinále.

V Guadalajaře zdolal v osmifinále Portugalce Fonsecu, ve čtvrtfinále Kubánce Armenterose a vypadl až v semifinále s Francouzem Cyrillem Maretem po kontroverzním průběhu. V boji o bronz pak na ipon porazil Alžířana Lyese Bújakúba.

„Semifinálový zápas mě mrzí. Měl jsem vyhrát, rozhodčí tomu napomohli. Důležité to bude na olympiádě, ale ta prohra mě mrzí,“ připustil Krpálek. „Ale jsem rád, že jsem se pral, tak, jak jsem se pral. V každém zápase jsem předvedl pěkný výkon.“

Krpálek se tak postupně blíží ke své vrcholné formě, v níž před dvěma lety vyhrál světový šampionát. Následně jeho výkonnost ovlivňovaly zdravotní potíže, na začátku loňské sezony operace kolene a letos zase zranění ramene.

„Cítím, že se pomalu začíná vracet starý Krpálek! Tak doufejme, že v Riu bude už zpět,“ hodnotil Krpálek. „Před turnajem jsem cítil, že by to snad už mohlo jít a cítil jsem se opravdu dobře. Pral jsem se úplně odvázaně. Podal jsem super výkon v každém zápasu. Dokonce jsem si myslel, že jsem měl rozhodně na víc.“

V Guadalajaře Krpálek absolvoval poslední závod před olympijskými hrami v Riu de Janeiro. Teď už ho čeká jen několik tréninkových kempů a odlet do Brazílie. I proto si úspěchu v Mexiku cení.

„Rozhodně jsem tohle potřeboval,“ říká Krpálek. „Prohrál jsem na Evropě, tam mě to docela dost štvalo. Původně jsem si říkal, že na Evropě by byl poslední turnaj před olympiádou. Ale pak jsem chtěl za každou cenu jet sem a předvést něco tady. To se povedlo, jsem za to hodně rád.“

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud