1. února 2011 • 14:06

Verner s přítelkyní: Rande v komunistické Koreji!

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou změnil trenéra, bydliště, choreografii – prostě celý svůj život. Zemětřesení v kariéře krasobruslaře Tomáše Vernera (24) přesto nepoznamenalo dvouletý vztah s francouzskou mistryní Evropy v tanečních párech Nathalií Péchalat (27).



A to oba dělí tisíce kilometrů: Tomáš žije v Torontu a Natálka, jak své lásce říká, trénuje v Moskvě. I proto nabídka společné cesty na exhibici v komunistické Severní Koreji přišla jako dar z nebe. „Je to naše rande,“ tvrdí Verner o cestě do země, která bojuje s hladomorem.

Francouzská krasobruslařka je nepostradatelným faktorem ve Vernerově cestě zpět na výsluní. Když v sobotu vybojoval bronzovou medaili na ME v Bernu, ona seděla na tribuně a držela mu palce.

Spolu se vídají jednou za měsíc na závodech, a tak se už oba těší na exotický výlet do Severní Koreje, kde společně oslaví i Valentýna.

„Budu to mít trochu lehčí. Tam se nedá nic koupit – ani kytky,“ říká o zemi, do které se vrací po deseti letech a nijak ho netrápí, že tradiční krasobruslařské střetnutí je bráno jako oslava sedmdesátých narozenin vůdce Kim Čong-ila.

Nathalie Pechalat a Fabian Bourzat získali evropské zlato
Nathalie Pechalat a Fabian Bourzat získali evropské zlato

„Nechtěl jsem o tom přemýšlet takhle. Jsem sportovec, ne politik. Chci vidět, jak se to změnilo,“ vysvětluje Verner.

Severní Koreu, která je v žebříčku ekonomické svobody na posledním místě, pravidelně ohrožuje hladomor a patří k nejméně demokratickým zemím na světě.

Krasobruslařský pár tak čeká divoké rande. „Doufám, že to přežijeme,“ dodává. Tomáš s Natálkou by mohli vytvořit dvojici i na ledě. K tomu dojde maximálně na exhibicích – například při té, která se na duben plánuje v Česku.

„Tančíme spolu jen na párty. Tomáš je výtečný tanečník. Jenže přece jen cítím, že není zvyklý tancovat s dívkami, ale sám,“ přiznává Nathalie.

Nathali Pechalat svou jízdu hodně prožívala Nathali Pechalat svou jízdu hodně prožívalaFoto EPA

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud