20. dubna 2018 • 19:35

Pastrňák terčem posměchu. Fanoušci si utahují z jeho omotané hokejky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V play off NHL neskutečně září. Český jednadvacetiletý útočník Bostonu David Pastrňák minulou sobotu překonal Waynea Gretzkyho, když si během jediného utkání play off připsal šest bodů za tři góly a stejný počet přihrávek. Jenže místo ovací si z něj nyní na internetu fanoušci utahují. Terčem posměchu je jeho podivně omotaná hokejka. "Pasta" si z posměšných poznámek ale nic nedělá.



Většina hráčů vkládá do omotávky své hokejky značné úsilí. Správně omotaná čepel totiž snižuje klouzání kotouče a zvyšuje její odolnost. Jen na internetu najdete řadu videonávodů, kde se správnou technikou zabývají. Jenže český útočník David Pastrňák si s tím zrovna těžkou hlavu nedělá a hůl si omotává jen lehce.

Skromné omotávky si všimli fanoušci právě ve druhém zápase s Torontem, kde mladý střelec zazářil šesti body a stal se nejmladším hráčem v historii NHL, kterému se to v play off podařilo. Jenže místo vyzdvihování parádního výkonu ho čekaly samé posměšky. Na youtube dokonce najdete hned několik videí s rádoby návodem, jak si omotat hokejku stejně jako Pastrňák, kde ironicky vytváří na první pohled příšerné omotávky.

VIDEO: Na internetu si utahují s Pastrňáka:

"Příšerné." "To je ostuda, nejhůř omotaná hokejka v historii." "Možná by dal i víc gólů, kdyby neměl omotanou hokejku jako blbec." To je jen špetka s obrovského množství příspěvků na sociálních sítích, která si z českého útočníka utahuje. 

Jenže jednadvacetiletý hráč nad tím mávl rukou. V rozhovoru pro TSN uvedl, že ve svých začátcích neměli s maminkou na drahé pásky peníze, a tak jimi šetřil, co to šlo. Přesto, že by si dneska mohl dovolit klidně celý vagón pásek, na omotávku je podle svých slov již zvyklý a hraje se mu s ní lépe.

A rozhodně není prvním hráčem v historii NHL, který by na precizně omotanou hůl kašlal. Třeba Bobby Orr rovněž používal pásky poskrovnu, na čepeli často měl jen jednu jedinou omotávku. A všichni víme, jakou legendou se i přesto Orr stal.

David Pastrňák se dvěma přesnými pasy zlepšil už na jedenáct bodů (4+7) za čtyři zápasy.
David Pastrňák se dvěma přesnými pasy zlepšil už na jedenáct bodů (4+7) za čtyři zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud