15. června 2018 • 04:50

Zelený do Plzně, nebo Slavie? Rivalové se tahají o beka z Jablonce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svítí zelená. Teď půjde o to, kdo bude rychlejší a obratnější. Jde o Jaroslava Zeleného. Levý bek Jablonce má podle informací Sportu jednat se Slavií, a kromě ní je ve hře i mistrovská Viktoria Plzeň. Šéf Severočechů si ovšem za svou oporu může představovat částku přesahující dvacet milionů korun.



Viktoria už by mohla být nakrmená, ale podle všeho chce ještě víc. Vedle už v zimě chyceného Luďka Pernici přivedla Ubonga Ekpaie, Romana Procházku a mladého Dominika Janoška, a teď touží po pátém úlovku. Slavia si před půl rokem zaháčkovala slovenského brankáře Martina Vantrubu a v létě stihla zatím jednu posilu, Vladimíra Coufala.

Toho včera oficiálně představila, přestup ze Slovanu Liberec má vyjít na zhruba osmnáct milionů korun. Teď se oba kluby sešly na stejném jméně. Přetahovat se budou o Jaroslava Zeleného z Jablonce.

Co se týče Slavie, o jejím zájmu se vědělo už v průběhu jara. Jenže s tím, jak Severočeši letěli tabulkou vzhůru, se zároveň jejich šéf Miroslav Pelta nechal slyšet, že jestli dosáhne svého, tedy skupinové fáze Evropské ligy, nebude nucen kádr nijak rozprodávat. Leda tak za velké sumy.

Stalo se, a dění kolem levého beka ze Střelnice tedy na krátký čas utichlo. Aby teď zase začalo dunění.

Jablonec - Brno: Domácí proměnili aktivitu v úvodní gól, Zelený se trefil na 1:0
Video se připravuje ...

„Sešívaní“ už sice mají jistého Coufala a tím, že Jan Bořil je schopen hrát na levém kraji, se zdá, že tyto posty začínají být v Edenu obsazené. Kouči Jindřichu Trpišovskému ale chybí dostatečná alternativa, náhrada. Taková, aby realizační tým nemusel trpět strachy, kdyby někdo z dvojice Coufal, Bořil vypadl, navíc Zelený se jistě může ucházet i o základní sestavu.

Podle informací Sportu se už jednání se Slavií rozjelo, sám hráč je rozhodně nakloněn tomu, udělat ve své kariéře další krok výš. A je v tom i Viktoria Plzeň, za níž o Zeleného stojí ta nejsilnější klubová dvojice. Generální manažer Adolf Šádek a úspěšný trenér Pavel Vrba .

Půjde o klasický dostih. Kdo hráče víc zaujme, a kdo dokáže rychleji uvolnit zhruba něco přes dvacet milionů korun, což je údajně hranice, pod kterou Pelta jít nemíní. V případě Slavie je ovšem Zelený jedním ze dvou drahých terčů, tím pádem se prohlubuje i finanční náročnost.

Už ve středu informoval deník Sport o zájmu červenobílých o islandské pravé křídlo Alberta Gudmundssona, jehož cena se momentálně pohybuje mezi jedním a půl a dvěma miliony eur, tedy v horizontu čtyřiceti až padesáti milionů korun.

Navíc Gudmundsson je s Islandem na mistrovství světa a jeho hodnota tak může teoreticky vyrůst, proto PSV Eindhoven, který 21letého záložníka vlastní, s uzavřením dohody nespěchá. Náročnost přestupu zřejmě vyústí v jisté časové prodlení.

Ne tak u Zeleného. U něj může být jasno poměrně brzy.

ANALÝZA POSILY: Coufal je skvělým nákupem pro Slavii a noční můrou pro soupeře
Video se připravuje ...

LIGOVÉ STŘIHY o Slavii: Kdo (ne)převýšil Škodu a jak bránit Stocha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud