Jonáš Bartoš
15. června 2018 • 11:08

Změny v Plzni: končí Ivanschitz, angažmá si hledá Poznar i Pilař

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská Plzeň odstartovala v pátek dopoledne přípravu na novou sezonu. Trenér Pavel Vrba začne s celkem 31 hráči v kádru, kde figurují posily i hráči z mládeže. K týmu už se připojili Luděk Pernica, Ubong Ekpai a Roman Procházka, na testech je útočník Jaroslav Navrátil. Mezi hráče, kteří v týmu skončili, patří Diego Živulič i Andreas Ivanschitz. Na odchodu je i záložník Václav Pilař, který jarní část sezony strávil na hostování v Liberci.



V Luční ulici přivítalo celý tým příjemné slunečné počasí. Limberský, Hubník, Kolář a spol. dorazili v dobré náladě, natěšení na nové výzvy, mezi ně patří především třetí plzeňská účast v Lize mistrů.

V kádru mistrovského celku, který v uplynulé sezoně překonal posílenou Slavii i Spartu, došlo k řadě změn. Trenér Vrba do kádru pro letní přípravu zařadil celkem 31 hráčů. Včetně tří posil (Ekpai ze Zlína, Pernica z Jablonce, Roman Procházka z Levski Sofia) a Jaroslava Navrátila, kterého klub testuje. Šestadvacetiletý útočník působil posledních pět let v nizozemském Heraclesu Almelo.

Plzeňské posily na hřišti. Viktoria začala přípravu i s Pernicou či Ekpaiem
Video se připravuje ...

Viktoria dá v přípravě šanci i některým mladým tvářím. S mužstvem začala dvojice gólmanů Dominik Sváček, Jakub Šiman, obránce Filip Čihák, záložník z U19 Pavel Šulc a útočník Ondřej Štursa, který s mužstvem strávil závěr sezony. Z hostování se vrátila dvojice Michal Hlavatý (Sokolov) a Jakub Řezníček (Olomouc).

Změny v kádru Plzně

Odchody: Andreas Ivanschitz (konec smlouvy), Miloš Kratochvíl (Jablonec), Jiří Piroch (hostování, ?), Jan Suchan (Karviná/testy), Diego Živulič.

Příchody: Luděk Pernica (Jablonec/návrat z host.), Ubong Moses Ekpai (Zlín), Roman Procházka (Levski Sofia), Jaroslav Navrátil (Heracles Almelo/testy), Michal Hlavatý (Sokolov/návrat z host.), Jakub Řezníček (Olomouc/návrat z host.), Jakub Šiman (Domažlice/návrat z host.), Pavel Šulc (dorost U19).

Řeší se nové angažmá: Tomáš Poznar, Erik Janža, Václav Pilař, Petr Bolek.

Na první společný trénink se ještě nehlásila čtveřice reprezentantů Michael Krmenčík, Tomáš Hořava. Jan Kopic a Patrik Hrošovský, ti mají delší volno a do přípravy se zapojí 20. června. Individuálně trénoval stoper Tomáš Hájek, jenž se dává dohromady po zranění kolene.

V týmu skončili i další hráči. Rakouský záložník Andreas Ivanschitz (konec smlouvy), Diego Živulič (dohoda na ukončení spolupráce, řeší nabídky z portugalské ligy), Miloš Kratochvíl (Jablonec), Jiří Piroch (řeší se hostování) a Jan Suchan (na testech v Karviné).

Přípravu nezačali ani Tomáš Poznar, Erik Janža, Václav Pilař a Petr Bolek, kteří už se k týmu nepřipojili po skončení hostování a řeší se jejich další angažmá.  

Plzeň začíná tréninkový blok v domácích podmínkách tradičně přípravnými zápasy s týmy z nižších soutěží. První utkání hraje Viktoria s Doubravkou (úterý 19.6), následují Klatovy (sobota 23.6.), Sokolov (středa 27.6.) a České Budějovice (neděle 1.7.). Od 4. července zamíří mužstvo na soustředění do rakouského Westendorfu, kde odehraje další tři přípravné duely. Do ligy vstupuje víkendem od soboty 21. července. Západočechy hřeje fakt, že se v létě nemusí trápit v předkolech evropských pohárů – jako český mistr má Plzeň jistou účast v základní skupině Ligy mistrů. 

Kádr Viktorie Plzeň pro přípravu na sezonu 2018/2019

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček, Jakub Šiman.

Obránci: Tomáš Hájek, Milan Havel, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Radim Řezník, Luděk Pernica, Filip Čihák.

Záložníci: Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Milan Petržela, Martin Zeman, Ubong Moses Ekpai, Roman Procházka, Pavel Šulc, Michal Hlavatý.

Útočníci: Marek Bakoš, Tomáš Chorý, Michael Krmenčík, Jaroslav Navrátil, Jakub Řezníček, Ondřej Štursa.

Kádr Plzně je uzavřený. Kalvach? Záleží na Olomouci, řekl Vrba
Video se připravuje ...

Posila Plzně Procházka: Vrba se mnou o přestupu mluvil už v zimě
Video se připravuje ...

Obránce Pernica při posilování během plzeňské přípravy
Obránce Pernica při posilování během plzeňské přípravy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud