19. června 2018 • 20:10

Karviná si udržela jedničku, Berkovec zůstává. Panáka chce Jablonec

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Martin Berkovec by měl dál být jedničkou prvoligové Karviné. Hostování devětadvacetiletého gólmana z pražské Slavie se mění na přestup. Berkovec podepsal roční smlouvu s opcí. O záložníka Filipa Panáka se naopak vehementně zajímá Jablonec.



„O Martina jsme stáli a máme radost, že se nám ho podařilo získat,“ řekl Lubomír Vlk, sportovní ředitel MFK Karviná. „V závěru jarní části nám výrazně pomohl k záchraně. Je to zkušený brankář.“

Berkovec odchytal v uplynulé sezóně třináct utkání a ve čtyřech udržel čisté konto. Takřka celé jaro kryl záda Patrikovi Le Giangovi, ale v posledních dvou kolech se do brány vrátil a pomohl dvěma čistými konty k záchraně nejvyšší soutěže.

„Nabídka Karviné byla nejrychlejší, s ostatními kluby to byla spíš kličkovaná,“ líčí Berkovec. „Prostředí tady znám, kluky taky a v neposlední řadě hrál roli v mém rozhodování i nový trenér pan Nádvorník.“

Klub naopak podle všeho neudrží záložníka Filipa Panáka. Už během sezony se o něj zajímala Slavia, tentokrát by jej rád získal Jablonec. Byť trenér Roman Nádvorník na startu přípravy věří, že o klíčové hráče nepřijde. Kromě Panáka se konkurence zajímá také o Lukáše Budínského a Tomáše Wágnera.

„Věřím, že tyhle hráče udržíme,“ doufá Nádvorník. „Nebo bych to chtěl. Ale asi spíš bude reálné, že jeden z nich odejde, i proto sháníme někoho ještě do zálohy.“ Na zkoušku jsou v Karviné zatím záložníci Jan Suchan z Plzně, Luboš Tusjak z Vlašimi a stopeři Jiří Piroch z Plzně a Jozef Menich z Ružomberoku.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud